Afbeelding
Benjamin Niestijl}

Lotte van Drunen zegeviert in het ONK 85cc in Delfzijl

Overig

SLIEDRECHT Lotte van Drunen van het KTM Youth MX team heeft de tweede wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen in Delfzijl weten te winnen. De dame uit Sliedrecht wist beide manches te winnen en boekte hiermee haar allereerste ONK zege in deze klasse.

Door de regenval lag het circuit er pittig bij waardoor het een zware wedstrijd beloofde te worden. Aangezien Lotte en het KTM Youth MX team in de afgelopen periode op veel verschillende ondergronden hebben getraind en onder welke weersomstandigheden dan ook hun trainingen afwerkten, voelde ze zich al snel thuis. In de tijdtraining maakte Lotte in haar eerste snelle ronde een fout in een bocht en kon nog maar net overeind blijven. Daarna had ze een aantal ronden wat verkeer rond om haar heen maar toch wist ze een tweede tijd neer te zetten. Lotte was hier nog niet tevreden mee en zette nogmaals aan. Ze gaf alles in deze ronde en wist haar eigen tijd te verbeteren. Dit was voldoende voor de pole position en aangezien het verschil met de tweede man anderhalve seconde was, begon ze met vertrouwen aan de voorbereiding op de eerste manche.

Voor de start van de eerste manche koos Lotte voor een startplaats helemaal aan de binnenzijde achter het starthek terwijl de concurrentie meer voor een plaats in het midden achter het starthek kozen. Toen het starthek viel had Lotte een goede reactie en wist op haar door RK service getunede KTM machine kopstart te pakken. Ze zette gelijk aan om een voorsprong op te bouwen en dit lukte. Ronde na ronde ging ze foutloos over het circuit en bouwde een veilige voorsprong op. Ze bleef gecontroleerd rijden tot in de slotfase en sloot de manche winnend af.

Na de manche besprak Lotte met haar team de volledige wedstrijd en nam de verbeterpunten door. Daarnaast nam ze haar rust en verkende het circuit. Door de goede weersomstandigheden was de baan goed opgedroogd en keek ze uit naar de tweede manche. Ze koos opnieuw voor een plaats aan de binnenzijde achter het starthek. Toen het starthek naar beneden klapte, was haar reactie net iets minder goed waardoor ze door de rijder naast haar de kant in werd geduwd. Lotte stuurde scherp en hield het gas open en nadat ze nog maar net een strobaal wist te ontwijken, slaagde ze er opnieuw in om een goede start te pakken. In de tweede bocht ging ze in de aanval en wist de leiding in de wedstrijd in handen te nemen. Ze zette vervolgens een hoog tempo in en bouwde wederom een veilige voorsprong op. Netjes rijdend zette ze zo ook de tweede manche naar haar hand.

Dit is een bijzonder knappe prestatie van Lotte aangezien ze op 13-jarige leeftijd pas in haar eerste jaar in de 85cc grote wielen klasse zit. Aanstaande zaterdag staat de volgende wedstrijd van het kampioenschap op het programma in Halle.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie