Redacteur Marjanne (rechtsboven) deed een les bootcamp mee.
Redacteur Marjanne (rechtsboven) deed een les bootcamp mee. Richard van Hoek Fotografie

Bootcamp: stevig buiten sporten

3 juni 2021 om 12:20 Overig

SLIEDRECHT - Maandagavond sta ik bij station Baanhoek. Langzaam komen er steeds meer mensen aan en de trainer stelt zich voor als Erik. Uiteindelijk beginnen we met tien vrouwen en twee mannen met een rondje hardlopen om station Baanhoek: de bootcamples is begonnen.

door Marjanne Dijkstra

Ondanks dat ze in de buitenlucht zijn, mogen de bootcamplessen ook net pas weer doorgaan, zo vertelt trainer Erik. ,,Vanaf december hebben onze lessen stil gelegen. Normaal werken we ook meer met gewichten en touwen, maar het is teveel werk om dat allemaal te ontsmetten tussendoor. Dus nu moeten we het hebben van ons eigen gewicht.” Erik zet ons flink aan het werk met series van squats, lunges, walkouts en hij laat ons ook opdrukken. De ene oefening is voor een beginner beter vol te houden dan de andere, maar het wordt steeds makkelijker, zo vertellen de aanwezigen die al langer meedraaien in het bootcampcircuit. De les wordt uiteindelijk afgesloten door squattend en opdrukkend de trap van het station nog een keer te beklimmen. Moe, maar voldaan ga ik naar huis. Twee dagen later blijkt traplopen niet zo heel leuk...

Ook meedoen met een bootcamples? Aanmelden voor een gratis proefles kan via www.thehealthyclub.eu. De lessen zijn op maandag en woensdag om 19.30 uur en op zaterdag om 8.30 uur.

p De mogelijkheden om je gezondheid een sportieve boost te geven zijn divers. Kijk op de speciale pagina WEER HELEMAAL FIT op pagina 21 in deze krant.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie