Afbeelding
motorpers.nl

Lotte van Drunen laat goede dingen zien in het Spaans Kampioenschap 125 maar kent ook tegenslag

1 februari 2022 om 11:24 Overig

SLIEDRECHT Tijdens de eerste wedstrijd van het Spaans Kampioenschap 125cc in Montearagon heeft Lotte van Drunen een goede snelheid laten zien. Lotte kwam in de eerste manche na een slechte start helemaal terug naar een vijftiende plaats. In de tweede manche reed ze na twee valpartijen in de eerste ronde een dijk van een inhaalrace maar kwam in de laatste ronde met een andere rijder in aanraking en kwam zwaar ten val. Hierbij liep Lotte een gebroken rib op en kneuzingen en blauwe plekken.

Lotte maakte in deze wedstrijd deel uit van het A2 team onder leiding van Alberto Tome. Alles was tot in de puntjes verzorgd met een snelle motor, monteurs en een goede begeleiding. Hierdoor kon de Sliedrechtse Lotte met het vliegtuig naar de wedstrijd toe en zich concentreren op hetgeen ze het liefste doet en dat is racen.

NIET MAKKELIJK De weersomstandigheden waren prachtig op zaterdag. Er was geen vrije training waardoor Lotte gelijk in de tijdtraining een snelle tijd neer moest gaan zetten. Omdat Lotte pas 1 middag op de motor van het team had getraind en het circuit niet kende, was dit niet de meest makkelijke opdracht. Toch wist ze in het sterk bezette deelnemersveld een tiende tijd in haar groep neer te zetten en sloot de sessie naar tevredenheid af.

Op zaterdagmiddag stond al de eerste manche op het programma voor Lotte. Toen het starthek viel, kwam ze niet goed weg en moest van rond de achtentwintigste plaats terug naar voren zien te komen. Door gelijk een hoog tempo in te zetten, wist ze tijdens de eerste ronde al vele rijders te passeren. Ze kwam gedurende de wedstrijd steeds verder terug naar voren en kreeg de vijftiende plaats in handen. Deze positie wist ze vast te houden tot over de finish en sloot hiermee een sterk gereden manche op positieve wijze af.

VAL Na een training van 10 minuten, stond op zondag de tweede manche op het programma. Gebrand op een goede start stond ze achter het starthek voor de tweede manche en het lukte haar om een hele goede start te pakken. Op een tweede plaats kwam ze uit de eerste bocht maar helaas kon ze niet lang van haar goede start genieten omdat ze tijdens de eerste ronde tot twee keer toe ten val kwam. Op een negenendertigste plaats kwam ze terug in de wedstrijd en begon aan een inhaalrace. Ze vocht zich gedurende de wedstrijd helemaal terug naar een achttiende plaats. Echter met nog twee bochten te gaan ging het opnieuw mis voor Lotte. Ze kwam in de lucht met de rijder die achter haar reed in aanraking waarbij beide rijders ten val kwamen. Lotte kwam hard op de grond terecht en liep hierbij een gebroken rib en verschillende kneuzingen en blauwe plekken op.

Hoe de komende weken er voor Lotte uit gaan zien, is even afwachten. Zodra Lotte weer fit genoeg is, zal ze haar trainingen weer hervatten.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie