Afbeelding
Eric Laurijssen

Kwalificatie voor Lotte van Drunen in EMX125 in Mantova

13 november 2021 om 07:35 Overig

SLIEDRECHT Lotte van Drunen heeft zich op dinsdag in het Italiaanse Mantova weten te kwalificeren voor de laatste wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap. Na twee weken van veel trainen was Lotte benieuwd waar ze zou staan in de 125cc klasse. Hierdoor besloot ze om deel te nemen aan deze laatste wedstrijd van het seizoen. In deze klasse moest ze het opnemen tegen jongens tot 17 jaar. 

In de tijdtraining reed ze nog wat stijfjes maar wist zich met een eenendertigste tijd wel te kwalificeren voor de wedstrijd, wat al een knappe prestatie was in dit sterke deelnemersveld. Het programma was zeer pittig met een vrije training, tijdtraining en twee manches van 25 minuten en twee ronden. Omdat er tussen de trainingen en manches minder dan een uur pauze was, betekende dit dat er maar weinig hersteltijd was en dit is Lotte nog niet gewend. Desondanks hield ze alles goed vol en liet zien dat het met haar conditie goed zit. 

Omdat Lotte in beide manches geen ideale startplaats uit kon kiezen, kwam ze in zowel de eerste als de tweede manche niet goed uit de start. In het gedrang kwam ze in de eerste manche in de tweede ronde ten val en knokte zich vanaf een 33ste plaats terug naar voren. Met een goed ritme en soepel rijdend vocht ze zich terug naar een vierentwintigste plaats. Hier waren Lotte en haar team zeer tevreden over. 

Bij de start van de tweede manche kwam ze ten val en moest ditmaal vanaf een allerlaatste plaats aan een opmars naar voren gaan beginnen. Ze zette door en gaf niet op. Dit leverde haar gedurende de wedstrijd vele plaatsen winst op. Een goed ritme, soepel rijden en een flinke dosis vechtlust zorgden ervoor dat ze op een nette 23ste plaats over de finish wist te komen. Lotte haar prestatie verbaasde velen en menigeen was onder de indruk.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie