Afbeelding
Kevin Westerink, Martin Hol

Lotte van Drunen pakt podiumplaats in ONK 85cc in Halle

16 juli 2021 om 11:28 Overig

SLIEDRECHT Lotte van Drunen van het Beurspro KTM team is in de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Halle op het podium geëindigd. De dame uit Sliedrecht wist in zowel de eerste als de tweede manche op een derde plaats over de finish te komen, wat haar ook in het dagklassement een derde plaats opleverde. 

Op zaterdag kwam Lotte aan de start in de UMX-wedstrijd in Halle waar ze vol overtuiging beide manches van de dames klasse wist te winnen. Op zondag stond op ditzelfde circuit de ONK wedstrijd op het programma. In de vrije training liet Lotte gelijk een scherpe tijd zien maar miste op een seconde het bordje van de tijdtraining. De meeste rijders wisten in deze ronde de snelste tijd neer te zetten. Lotte zette verschillende keren aan maar was niet snel genoeg en moest tevreden zijn met een vijfde tijd. 

Bij de start van de eerste manche kwam Lotte goed weg en wist kopstart te pakken. Door een verkeerde lijnkeuze wisten de tweede en derde man haar te passeren waardoor ze terugviel naar een derde plaats. Omdat ze niet gelijk in haar ritme kon komen, moest ze een gat laten vallen. Naarmate de wedstrijd vorderde begon het beter te gaan en begon ze het gat weer te dichten maar de tijd was tekort om nog een serieuze aanval in te zetten waardoor ze genoegen moest nemen met een derde plaats. 

Ook in de tweede manche was haar reactie goed toen het starthek viel en kon als derde aan de wedstrijd beginnen. Ditmaal wist ze de druk lang op de twee kopmannen te houden totdat ze de controle verloor in de waves en het tempo moest laten zakken. Ze kon op de motor blijven zitten maar bezeerde zich hierbij en kwam opnieuw als derde over de finish. Met tweemaal een derde plaats in de manches eindigde Lotte ook op een derde plaats in het dagklassement. 

Nu zal ze zich volledig gaan voorbereiden op het wereldkampioenschap 85cc dat in het weekend van 31 juli en 1 augustus verreden wordt in het Griekse Megalopolis. 

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie