Afbeelding
Kevin Westerink

Lotte van Drunen rijdt een dijk van een ONK wedstrijd in Delfzijl

29 juni 2021 om 09:12 Overig

SLIEDRECHT - Lotte van Drunen van het Beurspro KTM team heeft een sterke eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Delfzijl gereden. Van Drunen kwam in de eerste manche vanaf een zesde plaats terug naar een tweede positie maar kwam net iets tijd tekort om nog een aanval op de uiteindelijke winnaar in te kunnen zetten en werd tweede. In de tweede manche maakte ze na een kopstart twee fouten in de eerste ronde waarbij ze ver werd teruggeslagen. Alles werd op alles gezet en van Drunen maakte de ene na de andere plaats goed om uiteindelijk op een zesde plaats over de finish te komen. Met deze resultaten eindigde ze op een derde plaats in het dagklassement.

Na een lange voorbereiding was het eindelijk zover dat de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap op het programma stond in Delfzijl. Lotte had er zin in en was er klaar voor om de strijd met de concurrentie aan te gaan. 

Na de zes minuten vrije training was het de bedoeling dat de tijdtraining zou beginnen maar deze werd stilgelegd vanwege een ongeval. Uiteindelijk werd de tijdtraining verplaatst naar een later tijdstip in de ochtend en om 11:45 uur mocht Lotte opnieuw de baan op om een snelle tijd neer te gaan zetten. Al snel werd duidelijk dat er iets mis was met de transponderlijn want diverse rijders waaronder Lotte lieten bijzondere rondetijden zien waardoor de training opnieuw werd stilgelegd. Rond de klok van 12:30 uur was alles opgelost en kon Lotte opnieuw de baan op. In de groep van 43 rijders werd flink gas gegeven maar uiteindelijk was het Lotte die met de pole position aan de haal ging. 

Na de training werd de baan nog eens goed bekeken en begon ze aan haar voorbereiding op de eerste manche. Toen het starthek viel, kwam ze redelijk weg en kon rond de achtste plaats aan de wedstrijd beginnen. Echter omdat er verschillende rijders ten val kwamen waarover de ernst van de situatie niet te zeggen was, werd de wedstrijd afgevlagd waardoor er een herstart moest komen. Ook bij de herstart kwam Lotte goed weg en kwam rond de zesde plaats uit de eerste bocht. Al snel wist ze twee rijders voor haar te passeren en stootte door naar een vierde plaats. Niet veel later nam ze ook de derde plaats over en begon te jagen op de tweede man. Ze had twee ronden nodig om ook deze rijder in te halen maar opdat moment had de kopman al een voorsprong van 9 seconden. Lotte zette alles op alles, kwam dichterbij maar strandde uiteindelijk op drie seconden van de winnaar en werd tweede. 

Tijdens het bestuderen van het circuit werd besloten om in de tweede manche voor een andere startpositie te kiezen. Dit pakte goed uit want op haar door RK service geprepareerde KTM machine wist ze kopstart te pakken. Gelijk zette ze een hoog tempo in maar omdat ze iets te gretig was bij het opbouwen van een voorsprong belandde ze naast de baan in een sloot en maakte in dezelfde ronde nog een fout waardoor ze teruggeslagen werd naar een achttiende plaats. Lotte zette haar schouders eronder en kwam aan het einde van de eerste ronde al door op een tiende plaats en stootte in de daaropvolgende ronde door naar een achtste plaats. Ze bleef knokken voor wat ze waard was en wist er uiteindelijk een zesde plaats uit te halen. Lotte reed een dijk van een wedstrijd en liet zien hoe gedreven ze is en nooit opgeeft. Haar snelheid was op en top maar toch was Lotte uiteraard teleurgesteld maar werd toch heel netjes derde in het eindklassement. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie