Afbeelding
Lorenzo Anneli

Lotte van Drunen knap tiende in halve finale Italiaans Kampioenschap 85cc in Savignano

9 juni 2021 om 09:10 Overig

SLIEDRECHT - Lotte van Drunen van het Beurspro KTM team is in de eerste wedstrijd van de halve finale van het Italiaans Kampioenschap in Savignano in de top tien geëindigd. In de eerste manche wisselde ze verschillende keren van positie in een groepje vanaf de vijfde tot aan de tiende man en wist op een achtste plaats over de finish te komen. In de tweede manche werd ze na het pakken van een goede start geraakt bij het indraaien van de eerste bocht en werd naar buiten geduwd. Vanuit de achterhoede begon ze aan een inhaalrace en wist nog helemaal terug te komen naar een vijftiende positie. 

Savignano is een harde baan met flinke hoogteverschillen, iets waar Lotte steeds naar op zoek is om dit goed onder de knie te krijgen. Zo’n 80 rijders uit heel Italie stonden klaar om alles te geven om zich proberen te kwalificeren voor de finale. Daarnaast lagen de temperaturen boven de dertig graden waardoor het een zware wedstrijd beloofde te worden. 

Op zaterdag verliepen de vrije training en de tijdtraining goed. Wel waren beide sessies wat kort met 15 minuten maar met een zesde tijd in haar groep, sloot ze de kwalificatie naar tevredenheid af. Daarnaast lagen de tijden heel dicht bij elkaar waardoor er in de manches mogelijk nog meer in zou kunnen zitten. 

Op zondagochtend vertrok Lotte na een goed ontbijt met een positief humeur naar de baan. Ze had er erg veel zin in en bekeek in de warm up goed het circuit en probeerde lijnen die in de manches mogelijk van pas konden komen om inhaalmanoeuvres te forceren. 

In de eerste manche pakte ze een redelijke start en dook op een tiende plaats de eerste bocht in. Ze pakte een lekker ritme en kon goed mee komen tussen de meer ervaren Italiaanse harde banen rijders. Ze wisselde verschillende keren van positie in een groepje tussen de vijfde en tiende man en kwam op een achtste plaats over de finish. Lotte vond dat er meer in had gezeten en nam in de pauze alle goede maar ook minder goede dingen door. 

Bij de start van de tweede manche kwam ze wederom goed weg, zelfs beter dan in de eerste manche, maar werd bij het ingaan van de eerste bocht geraakt door een andere rijder waardoor ze naar buiten werd geduwd. Ze bleef gelukkig op haar RK service getunede KTM zitten maar moest wel in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. Vanaf een 33ste plaats kwam ze naar voren en kende een hele voorspoedige eerste ronde. Ze wist de ene na de andere rijder te passeren en passeerde aan het einde van de eerste ronde start/finish op een 23ste plaats. In de daaropvolgende ronden zette ze haar opmars verder en werkte zich op naar een vijftiende plaats. Ze vond de aansluiting met een groepje van rijders maar helaas was de tijd tekort om nog een aanval in te kunnen zetten en kwam als vijftiende over de finish.

Lotte heeft laten zien dat ze ook dit soort circuits inmiddels aardig onder de knie heeft en tijdens de afgelopen periode flink gevorderd en gegroeid is op dit soort banen. 

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie