Afbeelding
Eric Laurijssen

Lotte van Drunen knap Vice Kampioen 85cc grote wielen

5 oktober 2020 om 16:50 Overig

SLIEDRECHT Lotte van Drunen van het KTM Youth MX team is vice kampioen 85cc grote wielen geworden. Tijdens de laatste wedstrijd in Varsseveld op zaterdag moest de Sliedrechtse twee keer derde worden om de tweede plaats in de eindstand veilig te stellen. In de eerste manche werd ze vierde waardoor alles uit de kast gehaald moest worden in de tweede manche. Dit deed ze en het gevecht werd pas in de voorlaatste bocht beslist maar wel wist Lotte als tweede te finishen en stelde hiermee haar tweede plaats in de eindstand veilig.

Lotte en haar team willen allereerst alle sponsoren bedanken voor de steun in het afgelopen seizoen. Zij hebben mede mogelijk gemaakt dat Lotte grote stappen heeft kunnen zetten en met de top mee kon doen.

GROTE STAPPEN Lotte heeft de afgelopen periode toch veel ervaring kunnen opdoen en grote stappen kunnen maken. Zo heeft Lotte drie wedstrijden kunnen rijden om het Italiaanse Kampioenschap waarin ze op de harde banen met flinke hoogteverschillen veel vooruitgang boekte. Ze pakte zelfs in een wedstrijd de pole position, werd hier twee keer vijfde en in totaal werd ze in de grote finale tiende. Ook heeft ze een ADAC wedstrijd mee kunnen rijden waarin ze heel knap vierde werd.

Afgelopen zaterdag stond de laatste ONK wedstrijd op het programma in Varsseveld. Lotte heeft het in deze korte periode al hartstikke goed gedaan in haar eerste jaar 85cc grote wielen waarin ze het ook opnam tegen jongens die wel 1 of zelfs 2 jaar ouder zijn dan haar.

In de tijdtraining zette Lotte een mooie tweede tijd op de klok en omdat het verschil met de snelste man niet groot was, keerde ze tevreden terug naar het paddock. De voorspelde regen bleef uit in de ochtend waardoor de eerste manche op een droge baan verreden kon worden. Toen het starthek viel, zat Lotte er goed vooraan bij en nam tijdens de eerste ronde de leiding in de wedstrijd in handen. Dit wist ze twee ronden vol te houden maar moest toen twee plaatsen prijsgeven. Toen Lotte in de voorlaatste ronde voor een verkeerde lijn koos, werd ze gepasseerd en finishte daardoor als vierde. Lotte was helemaal niet tevreden en ging in de pauze terug naar het circuit om deze te verkennen. Ondertussen was het gaan regenen waardoor de baan veranderde in een grote modderpoel. Lotte had er zin in en was er klaar voor om de strijd met de concurrentie aan te gaan. Bij de start kwam Lotte niet goed weg en kwam pas rond de achtste plaats uit de eerste bocht. Tijdens de eerste ronde wist ze al verschillende rijders te passeren en stootte door naar een vierde plaats. In de daaropvolgende ronde wist ze de tweede plaats in handen te nemen. Omdat de baan heel glad was geworden, maakte Lotte een foutje maar wist op de motor te blijven zitten. Wel verloor ze hierbij de tweede plaats. Met de stand van deze manche moest Lotte tweede worden om vice kampioen te kunnen worden. Ze zette dan ook alles op alles om hierin te slagen. Op een derde plaats ging ze de laatste ronde in maar in de voorlaatste bocht wist ze toch nog een inhaalmanoeuvre te forceren en kwam als tweede over de finish.

Met een 4-2 in de manches eindigde Lotte op een tweede plaats in het dagklassement en werd hiermee vice kampioen 85cc grote wielen. Nu het seizoen erop zit gaat Lotte uiteraard niet stil zitten maar weer voor de volle 100% er tegenaan, trainen in binnen- en buitenland en zal ook hier en daar wedstrijden rijden.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie