Afbeelding
Motorpers

Tweede plaats voor Lotte van Drunen in ONK 85cc in Borculo

9 juli 2021 om 12:56 Overig

SLIEDRECHT - Lotte van Drunen van het Beurspro KTM team is in de tweede wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen in Halle op een tweede plaats geëindigd. In de eerste manche hield ze de druk op de ketel bij de kopman maar omdat ze een paar keer verkeerd uitkwam bij het passeren van achterblijvers verloor ze tijd en moest ze genoegen nemen met een tweede plaats. 

In de tweede manche koste het haar teveel tijd om de tweede man te passeren waardoor de kopman een gat kon slaan en omdat de wedstrijd vanwege onweer en harde regen vroegtijdig werd afgevlagd, moest Lotte opnieuw genoegen nemen met een tweede plaats. Toen Lotte aan kwam op het circuit verkende ze de baan en begon zich voor te bereiden op de vrije training en tijdtraining. Hierin ging het rijden lekker en wist ze een goede tweede tijd op de klok te zetten waarmee ze tevreden terug keerde naar het paddock.

Voor de eerste manche koos Lotte een goede startplaats uit. Echter bij het vallen van het starthek was haar reactie goed maar had ze iets teveel wielspin op het achterwiel. Ze maakte dit vrij snel goed en kon als tweede aan de wedstrijd beginnen. Ze wist de kopman goed te volgen maar tegen het einde van de wedstrijd kwam ze een aantal keren niet goed uit bij het passeren van achterblijvers waardoor ze kostbare tijd verloor. Lotte wist het gat niet meer te dichten en kwam op een mooie tweede plaats over de finish.

Tussen de eerste en tweede manche verkende Lotte het circuit samen met haar twee broers. Het werd toen al langzaam donker maar op het moment dat Lotte bezig was aan de sighting lap was de lucht zwart gekleurd. Toen het starthek viel, kwam Lotte opnieuw goed weg en kon als derde aan de wedstrijd beginnen. Ze ging in de aanval op de tweede man maar het koste haar vier ronden om deze positie over te nemen. Opdat moment had de kopman al een gat weten te slaan maar Lotte zette alles op alles om deze te dichten. Echter tijdens de zesde ronde werd de wedstrijd stilgelegd omdat er wat onweer te horen was in combinatie met harde regen. Jammer genoeg betekende dit dat er maar een halve manche gereden werd en Lotte als tweede werd geklasseerd. 

Met tweemaal een tweede plaats in de manches eindigde Lotte ook in het dagklassement op een tweede plaats. Aankomende zondag staat de volgende ONK wedstrijd op het programma in Halle. 

Volg Lotte via Instagram @lottevandrunen401.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie