Afbeelding
Motorpers

Unieke prestatie voor Lotte van Drunen in Duitsland

17 augustus 2021 om 21:26 Overig

SLIEDRECHT Lotte van Drunen van het Beurspro KTM team heeft in de ADAC Junior Cup in Dreetz geschiedenis geschreven. Nog nooit eerder in de geschiedenis van de competitie is er een meisje op het podium geëindigd. Lotte slaagde hier wel in en wist met een 5-2 in de manches derde te worden in het dagklassement. 

Het circuit van Dreetz was een prachtige zandbaan die gedurende het weekend flink zwaar werd. Op zaterdagochtend stond er een starttraining van 10 minuten op het programma. Toen Lotte een aantal starts had gedaan stond ze klaar om aan de vrije training te beginnen. Na een ronde kwam ze de pits in omdat ze problemen had met haar buddy seat. Het een en het ander werd snel aangepast maar toen het probleem verholpen was, was de vrije training al voorbij en de tijdtraining begonnen. Het circuit werd steeds zwaarder en daardoor moeilijker om een snelle tijd neer te zetten. Lotte stond lang op een zesde tijd maar ging er in de slotfase nog een keer goed voor zitten en wist de snelste tijd op de klok te zetten waarmee ze een seconde sneller was dan de tweede man. Lotte zette hiermee direct een unicum neer want nooit eerder had een meisje de pole position neergezet in een ADAC wedstrijd. 

Bij de start van de eerste manche kwam ze goed weg en kon als tweede aan de wedstrijd beginnen. Gelijk ging ze in de aanval op de kopman maar ook de derde man zette flink druk bij Lotte. In de derde ronde maakte Lotte een fout en omdat de derde man ook een fout maakte, vielen ze samen. Omdat het even duurde voordat ze haar weg kon vervolgen, verloor ze een aantal posities en had geen aansluiting meer met de kopgroep. Lotte ging in de achtervolging en schroefde het tempo flink op. Ze vond de aansluiting terug en sloot aan bij de kopgroep. Omdat er voor haar steeds van positie werd gewisseld, kon ze geen posities winst meer boeken waardoor ze op een vijfde plaats werd afgevlagd. 

Met nieuwe motivatie begon ze op zondagochtend aan de warm up. Echter het rijden ging niet lekker waardoor ze wat ontevreden uit de baan kwam. Na de sessie werden alle punten doorgenomen en andere klassen bekeken zodat ze er klaar voor was om er in de tweede manche tegenaan te gaan. Gretig stond ze achter het starthek en toen deze viel wist ze kopstart te pakken. Omdat de tweede man net iets sneller was, werd ze gepasseerd waardoor ze op een tweede plaats uit de eerste ronde kwam. Het tempo lag hoog en ze slaagde erin om een gat te slaan van zo’n vijf seconden op het achtervolgende groepje. Echter door twee kleine foutjes in de voorlaatste ronde kwamen de derde en vierde man weer in de buurt maar na een sterk eindschot en een foutloze ronde, kwam ze op een sterke tweede plaats over de finish. 

Met een 5-2 in de manches eindigde Lotte op een derde plaats in het dagklassement en schreef hiermee geschiedenis. Nog nooit eerder is er een meisje in de ADAC Masters Competitie op het podium geëindigd. Lotte nam dan ook vol trots haar prijs in ontvangst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie