Afbeelding
Niek Kamper

Lotte van Drunen laat mooie dingen zien in Dutch Masters of Motocross in Arnhem

16 maart 2022 om 09:45 Overig

SLIEDRECHT Lotte van Drunen heeft tijdens de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Lierop mooie dingen laten zien. Na een kopstart in de eerste manche reed ze lang in de top drie en later op een vierde plaats totdat een valpartij roet in het eten gooide en ze twaalfde werd. In de tweede manche had ze het moeilijker om het hoge tempo vast te houden maar wist er toch een nette tiende plaats uit te halen. 

Lotte wist nog niet goed wat ze ervan moest verwachten en waar ze momenteel staat met haar snelheid. Dit maakte het spannend voor haar. De 14-jarige dame uit Sliedrecht deed het boven verwachting goed en was in de vrije training het snelste en zette in de tijdtraining de derde tijd op de klok. Met 50 rijders in de baan was het druk op de baan. Lotte zette in de derde ronde haar tijd op de klok en kwam hiermee uit op een derde tijd. Ze was slechts 0.3 sec langzamer dan de tweede en ze gaf 0.6 sec toe op de snelste man. Hier had het team absoluut geen rekening mee gehouden en ze begon zich met vertrouwen voor te bereiden op de eerste manche. 

In de pauze nam Lotte uitgebreid de tijd om de hele baan te lopen en te bekijken hoe deze er precies bij lag voor haar manche. Toen het starthek in de eerste manche viel, vertrok Lotte als een speer en kon als leider aan de wedstrijd beginnen. Ze slaagde er niet in om de eerste plaats vast te houden maar reed wel vijf ronden op een derde plaats. Ondanks dat ze terug viel naar een vierde plaats bleef ze het goed doen en leek een top vijf plaats haalbaar. Echter in de slotfase gooide een valpartij roet in het eten. Omdat het lang duurde voordat ze haar motor overeind had en deze weer gestart had, viel ze terug naar een twaalfde plaats, wat uiteindelijk ook haar klassering was op de finish. 

Ook voor de tweede manche werd het circuit verkend en stond ze met nieuwe motivatie achter het starthek voor de tweede manche. Ook ditmaal wist ze een goede start te pakken en kwam aan het einde van de eerste ronde op een vierde plaats voorbij start/finish. In deze manche had ze het moeilijk om het hoge tempo vast te houden waardoor ze terug zakte naar een tiende plaats. 

De snelheid was voor Lotte goed vast te houden in de eerste manche waar ze ijzersterk was tot aan de valpartij maar had moeite om de snelheid in de tweede manche vast te houden, wat eigenlijk niet zo raar is. Lotte en het team zijn zeer tevreden over het optreden en weten waaraan gewerkt moet worden. Aankomend weekend zal Lotte starten in de eerste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap in Lierop. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie