Afbeelding
Privé

Lotte van Drunen wint haar eerste ONK 125cc wedstrijd in Axel

Overig

SLIEDRECHT  Lotte van Drunen heeft in het Zeeuwse Axel haar allereerste ONK 125cc wedstrijd weten te winnen. Van Drunen was in beide manches ijzersterk en won zowel de eerste als de tweede manche.

Op zaterdag was er nog gelegenheid om op het circuit van Axel te trainen en daar maakte Lotte dankbaar gebruik van. 

Met een goed gevoel begon ze op zondagochtend aan de training. In de vrije training werd het circuit nog even verkend maar toen de tijdtraining in ging, zette ze gelijk aan om een snelle tijd neer te gaan zetten. Meerdere keren zette ze aan en ze wist twee keer een hele snelle tijd neer te zetten. Dit was voldoende voor de pole position en zo kon ze tevreden terug keren naar het paddock.

Nadat ze op de dijk rustig naar de andere klassen had gekeken, nam ze in de pauze de tijd om het circuit te bekijken. Het vertrouwen was er en ze keek dan ook vol enthousiasme uit naar de eerste manche. Toen het starthek viel, vertrok ze als een speer en dook als leider de eerste bocht in. Echter bij het uitkomen van de bocht ging ze overdwars maar wist de motor onder controle te houden en kon als tweede aan de wedstrijd beginnen. Gelijk ging ze in de aanval op de leider in de wedstrijd en wist deze in de tweede ronde te passeren. Lotte reed netjes en pakte de juiste lijnen. Dit zorgde ervoor dat ze een klein gaatje wist te slaan. In de slotfase liet ze het tempo iets zakken en reed op gecontroleerde wijze naar de zege. Voor Lotte was dit haar eerste ONK manchezege in de 125cc klasse en dit bezorgde haar natuurlijk een tevreden gevoel. 

Na een kleine verkenning in de pauze maakte ze zich op voor de tweede manche. Ook nu wist Lotte een hele goede start te pakken en kwam als leider door de eerste bocht. Ze wist dat ze een hoog tempo moest rijden omdat er een aantal snelle mannen achter haar reden. Ze wist een klein gaatje te slaan maar in het midden van de wedstrijd sloot de tweede man bij haar aan. Lotte bleef strak en haar eigen lijnen rijden en hield het tempo hoog. Hierdoor gaf ze de tweede man geen kans om haar te passeren. Ze hield stand tot aan de finish en wist zo beide manches te winnen. Hier heeft Lotte ontzettend hard voor getraind en gevochten en ze was dan ook dolblij met deze zege.

Aankomend weekend zal Lotte deelnemen aan de vierde ronde van het EMX125 Kampioenschap in Spanje. Ze is momenteel nog te jong om bij de dames van start te gaan waardoor ze in Spanje gaat proberen om zich voor de EMX125 klasse te kwalificeren. 

advertentie