Afbeelding

Lotte van Drunen toont haar wilskracht in het ONK 125 in Eersel

Overig

SLIEDRECHT Lotte van Drunen heeft in het Open Nederlands Kampioenschap 125 in Eersel haar wilskracht getoond. Lotte bezeerde in de training haar arm maar was vastbesloten om te rijden en wist in de eerste manche na een kopstart nog derde te worden. In de tweede manche bleef haar starthulp er op staan waardoor ze de pits in moest om het probleem te verhelpen. Ondanks dat ze nog maar weinig energie had, vocht ze tot aan de finishvlag en wist er nog een veertiende plaats uit te halen. 

Het circuit van Eersel ligt Lotte goed en daardoor begon ze met vertrouwen aan de training. Een ronde voordat de tijdtraining in ging, kwam Lotte ten val. Hierbij heeft haar onderarm iets geraakt waardoor ze zich pijn deed. Even ging ze terug naar de pits om haar bril goed te doen en het zand eruit te kloppen. Ondanks haar tegenslag probeerde ze het beste van haar tijdtraining te maken. Dit verliep goed want ze wist alsnog een derde tijd neer te zetten. 

Toen ze bij de bus aan kwam en de adrenaline zakte, voelde Lotte dat er iets aan de hand was met haar arm. Bij het uitkleden zag ze een groot gapend gat in haar arm. Er werd besloten om de pauze af te wachten en te kijken hoe ze zich voelde. Vlak voor de eerste manche besloot ze dat ze zou gaan rijden want ze wilde graag proberen om de schade zoveel mogelijk te beperken. 

Het starthek viel en het was, zoals vaak, Lotte die op haar RK service geprepareerde KTM machine als eerste door de eerste bocht kwam. Lotte wist de koppositie drie ronden vast te houden maar moest het tempo toen laten zakken. Ze wist de manche op een nette derde plaats uit te rijden en dit was een knappe prestatie van de 14-jarige dame uit Sliedrecht, die toch wel gehavend van start ging. 

In de tweede manche was haar start minder goed en kwam ze op een zevende plaats door de eerste bocht. Tijdens de eerste ronde wist ze een plaats op te schuiven maar het ging niet makkelijk omdat er iets aan de hand was. Na een ronde kwam Lotte de pits in omdat haar starthulp nog vast zat. Lotte sprong van haar motor om met haar pijnlijke arm te proberen de starthulp los te krijgen. Gelukkig waren er een aantal toffe mannen die haar hierbij hielpen zodat ze haar weg verder kon zetten. Ze kwam in de achterhoede terug in de wedstrijd maar was al haar energie kwijt om nog een goed resultaat neer te kunnen zetten. Ze bleef vechten tot aan de finishvlag en kwam op een veertiende plaats over de finish. Een bijzondere vechtlust, wil en doorzettingsvermogen zorgden er voor dat Lotte de schade wist te beperken en blijft op een mooie tweede plaats staan in de tussenstand. 

Na afloop van de wedstrijd is de wond gehecht en gelukkig mag ze hier alles mee blijven doen. Deze week zal ze haar training hervatten mits er geen complicaties optreden. Komende vrijdag komt ze aan de start bij de volgende ONK 125cc wedstrijd op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. 

Volg Lotte via Instagram lottevandrunen401 of Facebook Lottevandrunen401.

Afbeelding
advertentie
advertentie