Jorik Klein
Jorik Klein Simon Kadijk

Jorik Klein alleen bovenaan na 5e ronde OKD

Overig

SLIEDRECHT Na de 5de ronde van het OKD, het Open Kampioenschap Schaken van de Drechtstreek, staat Jorik Klein nu tot verrassing van velen alleen bovenaan de lijst. Hij is de enige met 4½ punt. En hij is tot nu toe ook de enige van het toernooi, die nog geen enkele partij verloren heeft of remise heeft gespeeld! Hij heeft vier keer gewonnen en één keer niet gespeeld en kreeg toen een bye. Daar heeft hij die ½ punt aan te danken.

Hij wordt direct gevolgd door 4 personen die nu 4 punten hebben. Waaronder Peter van de Bergh en Jerry van Rekom, die in de 5de ronde aan bord 1 tegen elkaar remise speelden. Ook Tim Schakel en Dana Verheij hebben nu 4 punten en hadden al eerder een remise gespeeld. Het blijft dus spannend.

Van degenen die geen lid zijn van de Sliedrechtse vereniging staan Albert Segers en Peter Schot het hoogst. Segers heeft nu 3½ punt en Schot 3 punten.

STIJGERS Onderaan de lijst wist André van Dieën te winnen. Hij steeg daarmee van de 55ste naar de 48ste plaats. In een eindspel met pionnen wist hij door bepaalde combinaties met wit te winnen van Franck Bloemendal.

Ook Dana Verheij is goed gestegen met een winst op de Papendrechter Peter Schot. Verheij is gewoon door de verdediging van Schot heen gebroken en toen was er geen houden meer aan. Verheij steeg daarmee van de 7de plaats naar de 5de plaats. Zij behoort nu bij de top met 4 punten direct achter kopman Klein!

Ook Kees Wessels is flink gestegen. Hij won met een flinke aanval op de zwakke pion van Kees van der Does. Zo steeg Wessels van plaats 13 naar plaats 9 en hij heeft nu 3½ punt.

REMISES In de vorige ronde weerden er weinig remises gespeeld. In ronde5 hebben er 10 schakers een ½ punt behaald door remise te spelen. En ook met remise kun je ver komen. Zo staat Robert van Rekom nu op plaats 7 met 3½ punt. Hij heeft namelijk 2 partijen gewonnen en 3 partijen remise gespeeld.

SPANNEND Maar het blijft tot het einde toe spannend. Wie aan de top weet een volgende keer te winnen en dus een vol punt binnen te halen? Wie zal Jorik Klein evenaren of zelfs inhalen? Er kan nog van alles gebeuren, zowel aan de top als onderaan de lijst!

advertentie
advertentie