Jorik Klein, winnaar OKD 2022
Jorik Klein, winnaar OKD 2022 Jerry van Rekom

Jorik Klein winnaar OKD schaken 2022

Overig

SLIEDRECHT Donderdagavond 28 juli is de laatste ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek gespeeld. Dit door Schaakvereniging Sliedrecht georganiseerde toernooi is met 54 deelnemers een groot succes geworden. Ondanks of dankzij de zomervakantie wisten veel spelers hun weg te vinden naar De Havik, de speelzaal van SV Sliedrecht.

Voorafgaand aan de laatste ronde waren er drie kanshebbers op de eindoverwinning: Jorik Klein (5,5 punt), Jerry van Rekom en Wim Pool (beiden 4,5 punt). Wim en Jerry speelden tegen elkaar, dus dat beloofde een spannende ontknoping te worden. Jerry begon met de zwarte stukken afwachtend aan de partij, maar hij kwam langzaamaan in het voordeel. Wim vocht zich echter sterk terug in de partij en wist in het eindspel remise af te dwingen.

Door de remise van zijn concurrenten bleef Jorik buiten bereik van zijn achtervolgers. Hiermee wint hij voor de tweede keer in zijn schaakcarrière het OKD (zijn eerste overwinning was in 2016).

TOP  5 GEDOMINEERD DOOR SV SLIEDRECHT Jorik Klein won met 5,5 punt het toernooi, terwijl de nummer twee tot en met zes allen op 5 punten eindigden. Wim Pool wist door zijn remise in de laatste ronde niet op de gedeelde eerste plaats te eindigen. Maar gezien de sterke tegenstand die hij dit toernooi heeft gehad, wist hij wel beslag te leggen op de tweede plaats.

Nummer drie werd Tim Schakel, die de laatste speelavond niet aanwezig was. In de voorgaande ronden had hij echter genoeg punten gescoord om bovenin mee te blijven doen. Peter van den Bergh en Jerry van Rekom completeerden de top 5. Opvallend is dat de hele top 5 bestaat uit spelers die in de competitie van Schaakvereniging Sliedrecht spelen. Dat onderstreept wederom de kracht van de vereniging.

GROEP B In Groep B (rating 1500-1699) werd een prooi voor Papendrechter Michael Bijkerk. Hij speelde in de laatste ronde remise tegen Yaro van Beest (de nummer 2 van groep B). De top 3 wordt gecompleteerd door Johan Steenbergen die Michiel van den Berg in een Franse partij versloeg. 

GROEP C In Groep C (rating <1500) was een ronde voor het einde al zeker dat Sami Al-Yassin op een gedeelde eerste plaats zou eindigen. De vraag was of er nog iemand gelijk met hem kon komen. Sami zelf liet daarover geen twijfel bestaan, door de sterke schaker Kees Wessels soepel op remise te houden. Daarmee werd hij met 4,5 punt uit 7 partijen onbereikbaar voor zijn concurrenten.

Achter Sami eindigden vijf spelers uit groep C op 3,5 punt. Ook hier werd het podium beslist op basis van de eerdergenoemde weerstandspunten. Martin Prins speelde een goed toernooi en wist zijn punten te behalen tegen sterke tegenstanders. Dat leverde hem uiteindelijk plaats twee op. De derde plaats werd een prooi voor Maarten Hartkoren. 

advertentie
advertentie