Jonge zwemmers met de medailles
Jonge zwemmers met de medailles DWF

Grote verbeteringen voor jonge zwemmers DWF

24 maart 2024 om 22:50 Sport Deel je nieuws

ROZENBURG/SLIEDRECHT – De jongste zwemmers van Zwem- en Polovereniging Door Water Fit (DWF) hebben grote verbeteringen laten zien tijdens het vijfde deel van het Minioren Circuit. Deze werd gezwommen op zaterdag 23 maart in Rozenburg.

Voor, nieuweling, Nala van Renswoude was dit haar eerste wedstrijd. Ze verscheen drie keer aan het startblok. Als eerst de 25m vrije slag waar ze een mooie tijd zwom van 22.69. Daarna de 25m schoolslag met een snelle tijd van 26.82 en behaalde de eerste plaats. Als laatste de 25m rugcrawl met een mooie tijd van 26.60.

Milan van Renswoude kan met trots terugkijken op de wedstrijd. Hij zwom op de 100m vrije slag een PR van drie seconden. Op de 100m schoolslag verbeterde hij zijn tijd met twee seconden en de 200m wisselslag zwom hij zijn derde PR. Op alle drie de afstanden behaalde hij de eerste plaats.

De jonge zwemmers zwommen veel grote PR’s. Sem van Hattem zwom een grote PR van vijftien seconden op de 200m wisselslag. Wesley Nederlof verbeterde twee keer zijn tijden. Op de 100m vrije slag zwom hij een PR van acht seconden en op de 100m schoolslag een PR van zeven seconden. Guus van Wingerden verbeterde zijn tijd op de 50m vlinderslag met acht seconden. Sifra Schelling zwom ook hard en verbeterde haar tijd op de 100m vrije slag met tien seconden. De grootste PR zwom Roos van Wingerden op de 200m wisselslag. Ze verbeterde haar tijd met 23 seconden.

Naast bovengenoemde prestaties waren er ereplaatsen voor Matthijs Biesheuvel (2e, 2x 3e), Sem van Hattem (2e, 3e), Jesse de Nijs (2e), Sifra Schelling (3e), Lizzy Vlot (2e, 3e) en Roos van Wingerden (3e). Er zijn PR’s gezwommen door Matthijs Biesheuvel (2x), Django Daems (1x), Silke Lagendijk (1x), Sarah Mijnster (2x), Daisy Nederlof (1x), Jesse de Nijs (1x), Sifra Schelling (2x), Justen Teeuw (1x), Emily Versteeg (1x), Lizzy Vlot (2x), Guus van Wingerden (1x) en Roos van Wingerden (2x). Volgende week wordt er een vriendschappelijke Meerkamp gezwommen in Sliedrecht.

advertentie
advertentie