Zwemploeg met behaalde medailles
Zwemploeg met behaalde medailles DWF

Jongste zwemmers Sliedrechts DWF behalen topprestaties

4 maart 2024 om 10:24 Zwemmen

BARENDRECHT/SLIEDRECHT De jongste zwemmers van DWF laten veel verbetering zien. Afgelopen zaterdag 2 maart zwom Zwem- en Polovereniging Door Water Fit (DWF) het Minioren Circuit deel 4 in het Inge de Bruijn zwembad in Barendrecht. De ploeg bestond uit zeventien zwemmers en in totaal zijn er 24 persoonlijke records (PR) en dertien ereplaatsen behaald.

De wedstrijd begon met de 4x50m wisselslag estafette onder de 12 jaar. Sem van Hattem op de rugcrawl, Sifra Schelling op de schoolslag, Roos van Wingerden op de vlinderslag en Milan van Renswoude op de borstcrawl. Samen zwommen ze naar de tweede plaats met een voorsprong van veertien seconden.

Sifra Schelling had een superwedstrijd. Ze begon met de 50m schoolslag en verbeterde haar tijd met één seconde en behaalde de derde plaats. Vervolgens zwom een PR op de 100m wisselslag van één seconde. Als laatst zwom ze de 50m vrije slag en verbeterde haar tijd met twee seconden en behaalde de derde plaats.

Sem van Hattem, Milan van Renswoude en Silke Lagendijk zwommen de 100m schoolslag en 100m vrije slag. Sem zwom op de eerste afstand een grote PR van drie seconden. Op de vrije slag verbeterde hij zijn tijd met negen seconden. Milan verbeterde zijn tijd op de schoolslag met één seconde en finishte als derde. Op de tweede afstand verbeterde hij zijn tijd met vier seconden en behaalde de eerste plaats. Silke zwom de schoolslag voor het eerst in een snelle tijd van 2:10.51 en verbeterde haar tussentijd op de 50m met twee seconden. Op de vrije slag zwom ze de grootste PR van deze wedstrijd, ze verbeterde haar tijd met vijftien seconden.

Voor Milan van Renswoude, Sem van Hattem, Roos van Wingerden, Silke Lagendijk en Emily Versteeg werd er voor het eerst de 100m vlinderslag gezwommen. Milan zwom snel naar de eerste plaats en verbeterde zijn 50m tussentijd met zestienhonderdste. Sem finishte op de derde plaats. Roos zwom snel en finishte op de derde plaats. Silke verbeterde haar 50m tussentijd met drie seconden.

De wedstrijd werd afgesloten met de 4x50m wisselslag estafette onder de negen jaar. Guus van Wingerden op de rugcrawl, Matthijs Biesheuvel op de schoolslag, Sarah Mijnster op de vlinderslag en Lorraine Versteeg op de borstcrawl. Onder luid gejuich van de het publiek en de zwemploeg lang het bad finishte het team als tweede.

Naast bovengenoemde prestaties waren en ereplaatsen voor Matthijs Biesheuvel (3e), Sarah Mijnster (3e), Daisy Nederlof (2e), Jesse de Nijs (2e), Aram Petrosyan (3e) en Lizzy Vlot (1e). Er zijn PR’s gezwommen door Django Daems (1x), Luuk van Hattem (2x), Sarah Mijnster (1x), Jesse de Nijs (1x), Aram Petrosyan (2x), Emily Versteeg (2x), Lorraine Versteeg (1x), Lizzy Vlot (1x) en Guus van Wingerden (2x). Volgende week wordt het laatste deel van de Nationale Zwemcompetitie gezwommen in Sliedrecht.

advertentie
advertentie