Banentellers bij de 800m vrije slag voor de DWF zwemmers.
Banentellers bij de 800m vrije slag voor de DWF zwemmers. DWF

Sliedrechtse zwemmers van Door Water Fit verbeteren veel records

15 april 2024 om 08:41 Sport

SLIEDRECHT Zwem- en Polovereniging Door Water Fit (DWF) zwom zaterdag de Meerkamp in Sliedrecht. Er stonden verschillende lange nummers op het programma. In totaal zijn er 41 persoonlijke records (PR) en dertien medailles behaald.

De wedstrijd begon met de 800m vrije slag. Kenji Bor, Nick Hogendoorn en Jolan Huisman verschenen aan de startblokken. Kenji zwom een PR van 25 seconden en Nick verbeterde zijn tijd met tien seconden. Jolan zwom twee keer een PR op deze afstand. Hij verbeterde zijn tussentijd op de 400m met één seconden en zijn eindtijd met veertien seconden

Vervolgens zwommen de dames de 200m wisselslag. Lynn Vermeulen en Vera van Houwelingen zwommen allebei een PR. Lynn verbeterde haar tijd met één seconden en Vera verbeterde haar tijd met drie seconden. Hier bleef het niet bij voor Vera. Op haar tweede afstand de 100m vrije slag zwom ze een PR van vierendertig honderdsten.

De wedstrijd werd afgesloten met de 25m schoolslag. Hier zijn er drie clubrecords verbroken. Thijs Militie verbrak het clubrecord voor de jongens onder de 16 jaar met een nieuwe tijd van 17.62. Sanne Nederveen verbrak het clubrecord voor de dames met een nieuwe tijd van 17.85. Nick Hogendoorn verbrak het clubrecord met een nieuwe tijd van 15.69.

Naast bovengenoemde prestaties waren er medailles voor Matthijs Biesheuvel (2x 2e), Sarah Mijnster (2x 1e), Thijs Militie (3e), Milan van Renswoude (1e, 2e), Nala van Renswoude (1e, 2e), Sifra Schelling (2x 3e) en Guus van Wingerden (2x 3e). Er zijn PR’s gezwommen door Matthijs Biesheuvel (2x), Alyssia Bor (1x), Kenji Bor (1x), Django Daems (2x), Sem van Hattem (1x), Puck Hogendoorn (1x), Myrthe de Lange (1x), Marcus Mallegrom (2x), Sarah Mijnster (2x), Daisy Nederlof (1x), Wesley Nederlof (2x), Sanne Nederveen (1x), Jesse de Nijs (1x), Aram Petrosyan (2x), Sifra Schelling (2x), Emily Versteeg (1x), Lorraine Versteeg (2x), Lizzy Vlot (1x), Chantal Voorsluijs (3x), Sharon Voorsluijs (1x), Anne-Lotte de Vreede (1x), Guus van Wingerden (3x). Volgende week is het laatste deel van het Minioren Circuit in Dordrecht.

advertentie
advertentie