Afbeelding
Proxsys Cup

Proxsys Cup: laatste voorrondes

Voetbal

GORINCHEM Na een rustdagje op de zondag was het tijd voor de laatste dag van de voorrondes. De eer van aan VV Peursum en VV Asperen om deze dag te beginnen. Peursum is nog puntloos, Asperen won van VVAC maar verloor kansloos van koploper Sliedrecht. Peursum moet dus sowieso winnen wil het volgend jaar er weer bij zijn, Asperen kan zich dus zelfs een kleine nederlaag veroorloven.

Beide ploegen lieten zien aan elkaar gewaagd te zijn. Voor de rust viel er aan beide kanten 1 goal. Daan Carpentier was trefzeker voor Peursum nadat Tareq Ibrahim dat had gedaan voor Asperen. Zo was de ruststand gelijk.

Na de rust was er gelijk een mooie goal te zien. Dennis Boer was trefzeker uit een assist van keeper Derek Peters. Asperen bleek uiteindelijk toch de betere van de twee en won de wedstrijd door middel van goals van Alexander Prosman en Joel Sinke, waardoor zij op 6 punten komen. Peursum wordt hierdoor laatste in de poule en moeten in de wachtkamer voor volgend jaar.

VV Peursum: Daan Carpentier, Dennis Boer

VV Asperen: Tareq Ibrahim, Alexander Prosman, Joel Sinke

VV Sliedrecht – VVAC 9-4

De beslissing in poule E komt uit de wedstrijd tussen VV Sliedrecht en VVAC. Sliedrecht heeft aan een gelijkspel genoeg voor de poulewinst, VVAC moet winnen met minimaal 3 goals verschil en dan kan de ploeg nog door als beste nummer 2. Een potje waar de belangen dus zeker aanwezig zijn. En dat was te zien.

De wedstrijd begon tegen de verwachtingen in. VVAC opende de score door een goal van Lars Coerts. Maar Sliedrecht liet het hier niet bij zitten en al snel stond het 1-1. Enkele minuten later was het toch weer VVAC dat voorkwam door Joran Houweling na een mooie assist van de VVAC keeper. Maar binnen de minuut was daar Coen van der Waal om de gelijkmaker weer op het bord te zetten, 2-2. Het was toch Sliedrecht dat met een voorsprong ging rusten. Door de 2e goal van Luciano van Harlingen en 2 goals van Akram Chentouf werd het 5-2 in het voordeel van Sliedrecht.

Na de rust bleef het een duel met veel goals. Sliedrecht en VVAC deden allebei een duit in het zakje. Het werd uiteindelijk 9-4 in het voordeel van Sliedrecht waardoor zij Donderdag weer aan mogen treden in de kwartfinale tegen de winnaar van poule D en dat is Hardinxveld.

VV Sliedrecht: Akram Chentouf (4x),Luciano van Harlingen (2x), Coen van der Waal, Anthony Fortes Furtado, Yassine Belghar

VVAC: Joran Houweling (2x), Lars Coerts, Gert Stuy

Dussense Boys – Unitas 1-5

De laatste poule die beslist moet worden is poule F. En wat een beslissing. In deze 'poule des doods' kan het nog alle kanten op. Unitas, Heukelum en Arkel kunnen alle 3 nog door als groepswinnaar. Een spannende ontknoping zal dus volgen in deze poule. Als eerste was het de beurt aan Dussense Boys en Unitas. Als Unitas wint zijn zij dus door, Dussense Boys moet winnen en dan wachten op de andere uitslag om niet laatste te worden.

Jay-jay Meierdes wist als eerste namens Unitas het net te vinden. Dussense Boys bood goed tegenstand tegen de winnaar van 2 jaar geleden. 2 minuten voor tijd maakte ze zelfs de gelijkmaker doordat Andre Segeren zijn poot niet terug trok en het duel om de bal met Unitas keeper Owen Verduijn won. Binnen een minuut was daar al wel weer de voorsprong voor Unitas. Het was Daan Goes die zijn ploeg met een voorsprong de rust in schoot.

Na de rust bleef het een spannend potje. Unitas scoorde wel snel via Kevin Cornet maar daarmee was het nog niet gelijk beslist. Dussense Boys bleef gevaarlijk meer uitvalletjes. Toen de 4-1 eenmaal viel met nog 8 minuten te gaan was het duel wel beslist. Unitas is dus door, maar dan rest de vraag: als poulewinnaar of als beste nummer 2? Dat moet de volgende wedstrijd uitwijzen.

Dussense Boys: Andre Segeren

Unitas: Jay-jay Meierdes (2x), Daan Goes, Kevin Cornet, eigen goal

VV Heukelum – ASV Arkel 4-2

Het allerlaatste duel van de voorrondes is er één om van te smullen. En met de stand in de poule helemaal. Heukelum en Arkel kunnen allebei nog door, met veel verschillende combinaties in de kwartfinale nog mogelijk.

In een erg goed gevulde Oosterbliek was het Heukelum dat de voorsprong pakte. Rick van Loo stond aan het einde van een vlijmscherpe counter. Arkel had de bal voornamelijk, maar het was Heukelum met de kansen. Dit resulteerde in nog 2 goals aan Heukelum kant waardoor zij een comfortabele 3-0 voorsprong in handen hadden. Arkel kwam voor de rust nog wel terug tot 3-1. Het was IJsbrand van Eldik die scoorde toen Heukelum 2 minuten met een man minder stond.

Het was Benjamin Meijdam die Heukelum na de rust op 4-1 bracht. Heukelum had nog 1 goal nodig om de groepswinst in poule F te pakken. 4 minuten voor tijd was het Corné van Horik die de spanning enigszins terugbracht. Maar de tijd was te kort om nog tot een gelijkmaker te komen. Heukelum is door als beste nummer 2 uit poule F en neemt het in de eerste kwartfinale op tegen titelhouder GJS. Een herhaling van de finale van vorig jaar dus.

VV Heukelum: Rick van Loo, Tim Schwebke, Brennan Bieri, Benjamin Meijdam

ASV Arkel: Ijsbrand van Eldik, Corné van Horik

advertentie
advertentie