Afbeelding
Ab Donker

Sliedrecht wint eerste oefenduel na trainingskamp

18 januari 2020 om 20:03 Voetbal

SLIEDRECHT Zaterdag heeft VV Sliedrecht in een oefenwedstrijd SV Poortugaal verslagen met 0-3. SV Poortugaal staat eerste in de eerste klasse B dus dat maakte de overwinning voor Sliedrecht (tweede in de eerste klasse C) extra knap.

Aan het begin van de eerste helft ging de strijd gelijk op. Dit was totdat Dennis Verhoef in de 20ste minuut de bezoekers op een 0-1-voorsprong zette door middel van een intikker. Hierna bleef Sliedrecht de sterkere ploeg maar af en toe was Poortugaal ook gevaarlijk. Bij het rustsignaal stond het nog steeds 0-1.

In de tweede helft waren de bezoekers nog steeds de betere van de twee en in de 55ste minuut verdubbelde Verhoef de voorsprong voor Sliedrecht. Na een vijftal wissels in de 60ste minuut moest Sliedrecht zich even herpakken waardoor Poortugaal een ietwat gevaarlijke periode had. Uiteindelijk maakte Danny van Laarhoven in de 74ste minuut hier een einde aan na een soloactie: 0-3. Na deze 0-3 was het afgelopen met het verzet van Poortugaal en werd de wedstrijd verder uitgespeeld.

Dit oefenduel was de eerste wedstrijd op Hollandse bodem van 2020. De ploeg van trainer Dennis van der Steen was namelijk op een trainingskamp in Lissabon (Portugal) waarin NVJ CF met 1-14 werd verslagen in een oefenduel op het jeugdcomplex van Sporting Portugal.

Volgende week speelt Sliedrecht de eerste wedstrijd van de tweede helft van het seizoen uit tegen hekkensluiter Terneuzense Boys.