Afbeelding
Ab Donker

Sliedrecht verliest op karakter derby met Papendrecht

1 februari 2020 om 20:15 Voetbal

SLIEDRECHT De teleurstelling was groot bij de technische staf van het eerste elftal van de v.v. Sliedrecht na afloop van de verloren wedstrijd tegen Papendrecht. Sliedrecht (3e plaats) verloor op eigen terrein van Papendrecht (12e plaats) met 0-1 en kan daardoor een kans op de 2e periodetitel ook wel vergeten.

,,De absolute wil om te winnen was er bij Papendrecht en bij ons was dat ver te zoeken. We hebben verloren op passie en waren plichtmatig bezig met de gedachte 'het komt wel goed…, maar zo kan je een wedstrijd niet ingaan", was de conclusie van trainer/coach Dennis v.d. Steen.

Los van de eerste paar minuten, toen Papendrecht brutaal de aanval zocht en twee redelijke kansen kreeg, was het hoofdzakelijk Sliedrecht dat de wedstrijd controleerde. De goed georganiseerde verdediging van Papendrecht bleef vrij gemakkelijk overeind, maar toch kwamen er een paar niet te missen kansen, o.a. voor Dennis Verhoef die van dichtbij gemakkelijk kon binnenkoppen, maar hopeloos miste en Gavir Breidel die zijn inzet op de lat zag stuiteren.

Na de pauze voerde Sliedrecht de druk op, maar of onzuiverheid in het aanvalsspel, of goed keeperswerk van keeper Roy Rijntjes waren de reden dat er niet gescoord werd. Toen in de slotfase invaller Jeroen Muilwijk nog een prachtige schietkans voorbij liet gaan, berustte iedereen al in een puntendeling, behalve Papendrecht. Bij één van de vele lange ballen naar de spitsen werd Justin Beemsterboer bereikt die alleen voor Mathijs Donatz opdook en beheerst 0-1 scoorde.

Een gestolen overwinning, maar wel verdiend omdat Papendrecht speelde naar eigen mogelijkheden en met de echte wil om te winnen en dat was bij Sliedrecht ver te zoeken. Zaterdag 8 februari speelt Sliedrecht thuis tegen Heerjansdam om 14.30 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie