vv Sliedrect tegen Terneuzense Boys
vv Sliedrect tegen Terneuzense Boys Joop Hartog

v.v. Sliedrecht verslikt zich in laaggeplaatste Terneuzense Boys

25 januari 2020 om 20:59 Voetbal

SLIEDRECHT Na een verdiende winterstop met een geslaagd trainingskamp in Portugal en een prima gespeelde oefenwedstrijd vorige week zaterdag tegen Poortugaal (0-3 winst), was het 25 januari weer de start van de tweede seizoenshelft. Een verre uitwedstrijd tegen Terneuzense Boys, de ploeg die de rode lantaarn draagt in de 1e klasse C.

ZEEUWSE VECHTLUST Vooraf was wel duidelijk dat de Zeeuwse vechtlust, gecombineerd met de hobbelige natuurgrasmat zeker problemen zou opleveren om mooi voetbal te laten zien. En dat werd ook snel duidelijk, want een sterker Sliedrecht kon geen bres slaan in de robuuste en hardwerkende verdediging van de Zeeuwen. De handvol kansen die Sliedrecht wel creëerde, leverden deels door onzuiverheid en deels door vakkundig keeperswerk geen doelpunten op zodat met 0-0 werd gerust.

KARAKTER TONEN Na de kantwissel werd het veldoverwicht van Sliedrecht alleen maar groter, maar de ploeg van Terneuzense Boys ging steeds meer geloven in één of misschien wel meer winstpunten. Gesteund door een aantal onbegrijpelijke beslissingen van scheidsrechter Vink, die meestal niet in Sliedrechts voordeel uitvielen, probeerden de gastheren via uitvallen Sliedrecht te verrassen. Een kwartier voor tijd moest Sliedrechter Bas van Stokkom voor een pietluttige overtreding zelfs met rood het veld verlaten. Toch kreeg Sliedrecht nog de beste kansen, maar tot scoren kwam de ploeg van trainer van der Steen niet, die zijn team niets verweet: ,,We wisten dat het voor ons hier moeilijk zou worden en dat we karakter moesten tonen en dat hebben we gedaan, alleen van de handvol kansen moeten we er een paar maken", aldus de oefenmeester.

Aanstaande dinsdag 28 febr. speelt Sliedrecht om 19.30 uur op De Lockhorst voor de KNVB districtsbeker tegen hoofdklasser Halsteren. Zaterdag 1 februari wordt ook op De Lockhorst de streekderby tegen Papendrecht gespeeld, aanvang 14.30 uur.

To Sytsma

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie