Afbeelding
Stedoco

AAS Roma komt naar Hoornaar: ‘Trainingskamp voor kinderen uit de hele regio’

12 juli 2020 om 17:42 Voetbal

HOORNAAR AS Roma, de grote voetbalclub uit Italië, komt naar Hoornaar. Van 25 en 28 augustus vindt bij voetbalvereniging SteDoCo het AS Roma Camp 2020 plaats voor jongens en meisjes tussen de 6 en 13 jaar. En wie weet speelt een van hen binnenkort wel een wedstrijd in Rome. 

door Tim Hartman

AS Roma werd drie keer landskampioen van Italië en bracht veel grote voetballers voort. Met Justin Kluivert speelt er nu ook een Nederlander bij AS Roma. En misschien komt zijn opvolger wel uit Hoornaar of omstreken. Want eind augustus komt AS Roma naar Hoornaar. Dat is mede te danken aan Marco Maruccia. Hij is zelf Italiaans en woont in Hoornaar. Zijn zoontje deed vorig jaar mee aan het AS Roma Camp bij FC Lienden en na het leggen van enkele contacten komt de Romeinse voetbalclub nu ook naar SteDoCo. Al was het vanwege de coronapandemie toch nog even spannend of alles door kon gaan.

,,AS Roma wilde eigenlijk drie kampen in Nederland houden: eentje in Amsterdam, eentje in Lienden en eentje in Hoornaar. Door het coronavirus wordt er nu alleen eentje in Hoornaar gehouden. We hebben alle maatregelen kunnen treffen zodat alle kinderen een veilig trainingskamp kunnen houden. Ouders kunnen helaas niet blijven kijken”, vertelt Maruccia, die zelf als coördinator actief is bij het trainingskamp.

Wat doen de kinderen op het trainingskamp?

,,Eerst krijgt iedereen natuurlijk een mooi tenue van AS Roma: shirtje, broekje en sokken. Er wordt elke dag van 9.30 tot 16.00 uur gevoetbald. Er worden twee trainingen per dag gegeven door trainers van AS Roma. Voor de keepers is er ook een speciale keeperstraining. Er wordt met elkaar gegeten en naast de trainingen doen we nog allerlei verschillende voetbalactiviteiten. Alles is verder geregeld, met dank aan sponsors Bed & Breakfast Hoornaar, MB-Catering en ReloAdvisor. Niet alleen het tenue, maar ook de lunch. Op de laatste dag is er een voetbaltoernooi, waarbij de kinderen een officiële AS Roma-bidon kunnen winnen.”

Hoe komt een club als AS Roma in Hoornaar terecht?

,,AS Roma wil de bekendheid van de club verder uitbreiden. Daarom zijn ze begonnen met trainingskampen over de hele wereld. Daarnaast zijn ze in die kampen ook op zoek naar talenten. Zo worden er bij elk kamp over de wereld één of twee spelers geselecteerd om een wedstrijd in Rome te komen spelen tegen een team van AS Roma.”

En wat is de rol van SteDoCo hierbij?

,,SteDoCo faciliteert het trainingskamp door de velden beschikbaar te stellen. Het is voor de club mooi om in één adem genoemd te worden met een club als AS Roma. Maar het trainingskamp is niet alleen voor kinderen van SteDoCo. Kinderen uit de hele regio zijn welkom.”

Inschrijven voor het AS Roma Camp kan tot ongeveer een week van tevoren. Het kamp is bedoeld voor jongens en meisjes tussen de 6 en 13 jaar oud. Deelname kost 190 euro. Meer informatie via www.stedoco.nl of via Marco Maruccia: info@marcomaruccia.com/0611228158.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie