Mike van Kraaij lijkt te worden ingesloten door tegenstanders
Mike van Kraaij lijkt te worden ingesloten door tegenstanders Joop Hartog

Nipte overwinning voor vv Sliedrecht in Zeeland

6 september 2020 om 14:21 Voetbal

SLIEDRECHT Zo goed het eerste team van vv Sliedrecht zich vorige week weerde in de grote KNVB-bekercompetitie, zo stroef liep het zaterdag 5 september in het Zeeuwse Arnemuiden. Daar moest Sliedrecht aantreden in de eerste wedstrijd van de poulefase van de districtsbeker voor het nieuwe seizoen. In een zeer matige wedstrijd werd vlak voor tijd de 1-2-overwinning over de streep getrokken.

door Joop Hartog

Arnemuiden, dat zelf in de tweede klasse uitkomt, maakte het Sliedrecht met sterk fysiek tegenspel niet gemakkelijk. Alhoewel defensief ingesteld, counterden de gastheren steeds met lange ballen vanaf eigen helft in een poging Sliedrecht ver van het doel te houden. Kansen werden door Sliedrecht in die fase nauwelijks gecreëerd. Halverwege de eerste helft kreeg Arnemuiden een gemakkelijk gegeven strafschop die door Jannick Schaier werd benut (1-0). Sliedrecht bleef moeite houden om het spel te maken en had vooral in de lucht weinig in te brengen tegen de lange verdedigers.

De tweede helft, met twee verse krachten gaf een iets ander beeld te zien. Iets meer snelheid in de combinaties en al direct een strafschop die door Marciano Simonis werd omgezet in de gelijkmaker (1-1). Luttele momenten later werd bij Arnemuiden Joey Dos Santos wegens natrappen door scheidsrechter Sturm van het veld gestuurd en had Sliedrecht nog bijna een halve wedstrijd om tegen 10 man de zaken recht te zetten. Het bleef echter uitermate moeilijk om de Zeeuwse defensie te ontrafelen en na een aantal gemiste kansen was Dennis Verhoef uiteindelijk vijf minuten voor tijd wel succesvol. Een mooie voorzet van de rechtervleugel werd diagonaal ingekopt door de spits (1-2).

De volgende wedstrijd in het districtsbekertoernooi staat voor dinsdag 8 september al op het programma. Dan komt zondag tweedeklasser Rijen op bezoek in Sliedrecht, aanvang 20.00 uur