Afbeelding
Jaap Hartog

Sliedrecht op koers voor vervolg bekercompetitie

12 september 2021 om 11:27 Voetbal

SLEIDRECHT Sliedrecht heeft zaterdag 11 september de tweede poule wedstrijd van de districtsbeker in en tegen Nieuw Lekkerland met 1-3 gewonnen. Wedstrijden tegen deze eerste klasser staan meestal bol van emotie vooral door de trouwe en fanatieke aanhang van de groen-witten.

door Joop Hartog

Alhoewel de uitslag misschien anders doet vermoeden, werd het toch een spannende wedstrijd, waarin Sliedrecht het eerste half uur goed startte, kansjes kreeg en al snel via een doelpunt van Justin Beemsterboer op een 0-1 voorsprong kwam. Maar Nieuw Lekkerland veerde op, terwijl Sliedrecht onrustiger ging spelen. Kort na rust kwamen de gastheren via een mooie vrije trap van Wim de Jong op gelijke hoogte (1-1).

Het laatste half uur van de wedstrijd werd Sliedrecht, dat voor de eerste keer het nieuwe en fraaie uit-tenue droeg, wat bal-vaster, combinaties liepen wat beter en werd de tegenstander op eigen helft vastgezet. Weer was het Beemsterboer die in de 70e minuut met een hard schot keeper Korststam verraste en Sliedrecht een 1-2 voorsprong bezorgde. In de slotfase mocht hij, toen Rodney Huijgen onreglementair werd afgestopt, via de strafschopstip zijn hattrick voltooien (1-3).

Al met al een verdiende zege, waarbij aangetekend dient te worden dat Sliedrecht nog een viertal spelers heeft die niet of niet geheel wedstrijdfit zijn, waardoor noodzakelijke wisselingen plaatsvinden in de opstelling.

Zaterdag 18 september speelt Sliedrecht de laatste poule wedstrijd in Kinderdijk tegen De Zwerver waar het zich definitief kan plaatsen voor de volgende bekerronde, aanvang 14:30 uur.