Chris Boom(2) en Sven v.d. Net(18) houden aanvoerder Stefan van Ginkel in bedwang Joop Hartog

Vv Sliedrecht geeft RODA’46 geen kans

30 oktober 2021 om 20:36 Voetbal

SLIEDRECHT Na een paar wedstrijden waarin het wat stroef liep en waar ook punten werden gemorst, heeft Sliedrecht zich zaterdag 30 oktober in de thuiswedstrijd tegen RODA’46 uit Leusden prima hersteld. Met een 2-0 overwinning werden de gasten kansloos naar huis gestuurd. Een terechte overwinning die tot stand kwam door vooral in de beginfase goed voetbal.

De openingstreffer was al snel een feit. Luciano van Harlingen kreeg in de eerste minuut al een prima schietkans, maar zijn inzet ging over het doel, maar na een kwartier kopte aanvoerder Bas van Stokkom uit een vrije trap keurig de 1-0 binnen. Sliedrecht bleef daarna de wedstrijd controleren en kreeg een aantal kansjes om de score uit te bouwen. Doelpogingen van onder andere Niels Nieuwesteeg en Marciano Simonis misten echter de juiste richting. De gasten probeerden wel te antwoorden, maar de Sliedrechtse verdediging functioneerde prima en gaf weinig of niets weg.

MISSERTJE In het tweede bedrijf ging Sliedrecht verder waar het de eerste helft gebleven was en al na vijf minuten was Justin Beemsterboer degene die een missertje in de RODA-defensie direct afstrafte (2-0). Voor RODA’46 was het tijd om de bakens te verzetten, maar met een extra aanvaller lukte het de gasten ook niet om Sliedrecht onder druk te zetten. Bij balbezit en balverlies schakelde Sliedrecht snel om en hield zodoende een goede controle op de wedstrijd.

Toen de goed leidende scheidsrechter Takacs affloot kon Sliedrecht terugzien op een goed gespeelde wedstrijd, waar de passie en scherpte weer terug was.

Zaterdag 6 november speelt Sliedrecht een uitwedstrijd tegen Nivo Sparta, aanvang 14.30 uur.