Afbeelding
Marjanne Dijkstra

Sliedrecht knikkert Achilles Veen uit bekertoernooi

17 november 2021 om 10:03 Voetbal

SLIEDRECHT Dinsdagavond 16 november heeft Sliedrecht in de eerste knock-out ronde van het KNVB bekertoernooi Achilles Veen met 5-2 naar huis gestuurd. Op een verlaten sportpark De Lockhorst, zonder publiek, maakte de thuisclub korte metten met de hoofdklasser en deed haar naam als ‘cupfighter’ ook deze keer weer eer aan.

door Joop Hartog

In een aantrekkelijke wedstrijd wist Sliedrecht al voor rust op een 2-0 voorsprong te komen door doelpunten van Justin Beemsterboer en Luciano van Harlingen. Een terechte voorsprong overigens, want Achilles Veen kon in de eerste 45 minuten niet echt gevaarlijk worden voor het doel van keeper Donatz.

In de tweede helft liep Sliedrecht soepel uit naar een 4-0 voorsprong, doordat Achilles Veen aanvallender moest gaan spelen en er daardoor ruimte ontstond voor de Sliedrechtse aanvallers. Rodney Huijgen zorgde voor 3-0 en Danny van Laarhoven nam 4-0 voor zijn rekening. Achilles Veen gooide in het laatste half uur alles in de strijd en kwam via Thomas Schilders en Sen Aerts nog terug naar 4-2, maar in de slotminuut bepaalde Marciano Simonis de verdiende eindstand op 5-2. Een prima resultaat dat vertrouwen geeft voor de competitiewedstrijd van zaterdag 20 november, dan speelt Sliedrecht thuis om 14.30 uur tegen Montfoort SV’19.