Tweevoudig doelpuntenmaker Dennis Verhoef aan de bal.
Tweevoudig doelpuntenmaker Dennis Verhoef aan de bal. J. Hartog

Matige start VV Sliedrecht in bekercompetitie

3 september 2022 om 22:43 Voetbal

SLIEDRECHT De voorbereidingsperiode van de voetballers loopt langzaam ten einde. Zaterdag 3 september is het startsein gegeven voor de poulefase van de bekercompetitie, die op de eerstkomende drie zaterdagen wordt afgewerkt. 

door Joop Hartog

Sliedrecht moest het thuis opnemen tegen Heerjansdam. In een zeer matige wedstrijd werden de punten gedeeld: 2-2


FYSIEK STERKE VERDEDIGING De eerste helft was voor Sliedrecht simpelweg slecht te noemen. Na tien minuten kon door een fout in de verdediging Heerjansdam via Ronald Ouwens al 0-1 scoren. En keeper Donatz moest nog enkele keren handelend optreden om de schade beperkt te houden. Aanvallend kon Sliedrecht tegen de fysiek sterke verdediging geen enkele vuist maken. Omdat Heerjansdam aanvallend ook niet erg scherp bleek te zijn, bleef de kleine 0-1 achterstand tot de rust op het bord staan.

OMZETTINGEN In de tweede helft probeerde Sliedrecht meer aanvallend te spelen en met wat omzettingen in de opstelling lukte dat aardig. Er ontspon zich een gelijk opgaande strijd, waarbij Sliedrecht risico’s moest nemen om langszij te komen. 

SNELLE UITBRAAK Een snelle uitbraak na een half uur maakte de voorsprong voor Heerjansdam nog groter, toen een lage voorzet hard werd ingeschoten door Milan v.d. Berg (0-2). 

TWEE DOELPUNTEN Alhoewel Sliedrecht geen kans meer leek te hebben, veerde de ploeg toch op en zette de tegenstander vast. Met twee doelpunten van Dennis Verhoef, 1-2 vijf minuten voor tijd en 2-2 in de slotminuut, herpakte Sliedrecht zich keurig.


PLOEG IN OPBOUW Het vertoonde spel was niet geweldig. Te veel onnodig balverlies en nog een gebrek aan automatismen in de combinaties, lagen ten grondslag aan deze kwalificatie. Sliedrecht is nog een ploeg in opbouw met zeven of acht nieuwe spelers en het kost tijd om op elkaar ingespeeld te raken. 

NAAR PAPENDRECHT Zaterdag 10 september kan Sliedecht verder gaan met de opbouw, want dan wordt de volgende poulewedstrijd in en tegen Papendrecht gespeeld, aanvang 14.30 uur.


 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie