Beide centrale verdedigers van Sliedrecht maken het aanvoerder Frenkie Schaap moeilijk. Joop Hartog

Goede competitiestart vv Sliedrecht

25 september 2022 om 12:00 Voetbal

SLIEDRECHT Na een niet al te best afgewerkt bekerprogramma heeft Sliedrecht in de eerste officiële competitiewedstrijd onder de nieuwe trainer/coach Marco Verbeek, weer karakter getoond en met veel inzet de uitwedstrijd tegen Nivo Sparta met 0-1 te winnen.

door Joop Hartog

Alhoewel Sliedrecht iets meer balbezit had, hielden beide ploegen elkaar aardig in balans, waarbij beide verdedigingen excelleerden. Er deed zich daarom in de eerste helft geen enkele scoringskans voor, tot vijf minuten voor de pauze. Een door Sliedrecht genomen corner werd niet goed verwerkt door de defensie van Nivo Sparta en Juninho van Ree kon van dichtbij gemakkelijk binnen schieten (0-1). Eigenlijk een onverwacht cadeautje dat dankbaar werd uitgepakt.

RODE KAART Toen direct na de kantwissel Nivo Sparta met tien man verder moest wegens een rode kaart van Ilias Zaimi, kwam Sliedrecht nog in een betere positie terecht. Maar ook hier bleek weer dat tegen tien man spelen niet direct een voordeel is. De gastheren bleven de aanval zoeken en gunden Sliedrecht weinig rust om de partij uit te spelen. Ook in deze tweede helft deden zich geen scoringskansen voor, maar werd de wedstrijd wel steeds spannender.

KRACHTVOETBAL In de slotfase probeerde Nivo Sparta met veel krachtvoetbal nog een gelijkspel uit het vuur te slepen en Sliedrecht kreeg daardoor bij uitvallen wel wat meer ruimte, maar de focus lag toch op het binnenhalen van de winst. Met name in verdedigend opzicht speelde Sliedrecht een goede wedstrijd, alleen aanvallend schort er hier en daar nog wel wat aan. In ieder geval een goede start, die weer vertrouwen geeft voor zaterdag wanneer DZC’68 uit Doetinchem op bezoek komt op de Lockhorst, aanvang 14.30 uur.