Sliedrecht-Nivo Sparta
Sliedrecht-Nivo Sparta Richard van Hoek

Matige wedstrijd voor vv Sliedrecht met mooie afsluiter

Voetbal

SLIEDRECHT In de thuiswedstrijd tegen runner-up Nivo Sparta heeft Sliedrecht weer alle zeilen moeten bijzetten om een klein resultaat binnen te halen. In de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd werd nog een gelukkig, maar heel mooi doelpunt gescoord, waarmee de wedstrijd in 1-1 eindigde.

door Joop Hartog

Sliedrecht ging voortvarend van start en probeerde de gasten op eigen helft vast te zetten, maar al snel bleek dat de tegenstoten van de gasten veel gevaar konden veroorzaken. Al binnen tien minuten kon Chris Boom nog maar net met een prima sliding de Nivo Sparta spits van scoren afhouden. Sliedrecht kreeg zelf ook kansen, maar het zat in aanvallend opzicht niet erg mee. Vaak was de opzet te onzorgvuldig of soms gewoon domme pech, zoals de kopbal van Dennis Verhoef op de lat. Ook de fantastische redding van keeper Mark v.d. Heijden op een schot van Verhoef voorkwam een doelpunt. Zoals zo vaak in voetbal, wanneer je niet kunt scoren, valt het doelpunt aan de andere kant. Zo ook kort voor rust toen Frenkie Schaap na een rommelige scrimmage 0-1 kon scoren.

De tweede helft heeft Sliedrecht continue aangevallen, maar bleef de stugge verdediging van Nivo Sparta goed overeind en bediende met messcherpe uitvallen de snelle spitsen. Bij deze uitvallen kwam Sliedrecht nog een paar keer goed weg. Er dreigde weer een kleine nederlaag voor de blauw-witten, want de wanhoopspogingen van afstand bleken steeds onzuiver. Tot in de slotfase, toen vanuit de tweede lijn Rob v.d. Wetering een bal heerlijk op zijn schoen kreeg, die hard binnenkant kruising binnensloeg. Een prachtig doelpunt dat je eigenlijk alleen in je dromen kunt maken, maar dit was de realiteit die een volle punt opleverde.

Zaterdag 16 april speelt Sliedrecht een thuiswedstrijd tegen FC De Bilt, aanvang 14.30 uur.

Dennis Verhoef (l) wordt belaagd door verdediger Jordi Ruijsch.
advertentie
advertentie