Aanvoerder Coen v.d. Waal wordt zwaar op de huis gezeten
Aanvoerder Coen v.d. Waal wordt zwaar op de huis gezeten Aangeleverd

VV Sliedrecht pijnlijk onderuit

2 oktober 2022 om 13:14 Voetbal

SLIEDRECHT Na de volle winst in de eerste competitiewedstrijd vorige week, is Sliedrecht zaterdag 1 oktober thuis tegen het Doetinchemse DZC’68 met lege handen achtergebleven. In een wedstrijd waarin de thuisclub voor de pauze veel kansen miste, kon na rust de opgelopen achterstand van 0-1 niet meer worden goedgemaakt.

Door Joop Hartog

Het was weliswaar geen goed voetbal wat beide teams voor de pauze lieten zien, maar Sliedrecht had zonder veel inspanning toch zeker drie tot vier keer moeten scoren. Al na 2 minuten had Dennis Verhoef de bal eenvoudig binnen kunnen tikken, maar miste. Een schot van Juninho van Ree richting de bovenhoek werd in een ultieme poging door keeper Mike Thus nog tot corner verwerkt en een kans voor open doel werd door Jesaja Dias hopeloos naast geschoten. In die fase had Sliedrecht de controle over de wedstrijd maar faalde bij de afwerking.

SLORDIG Voor de rust had Sliedrecht verdedigend geen problemen met de tegenstander, maar in aanvallend opzicht was het toch vaak te slordig. Na de pauze kwam een toch gretiger DZC’68 op het veld en zocht wat brutaler de aanval. Al kort na de hervatting kon Thomas Kleinlugtebeld uit een corner de bal in de bovenhoek draaien (0-1) leken de rollen omgedraaid.

ONNODIGE NEDERLAAG Met nog een dik half uur op de klok ging Sliedrecht op jacht naar de gelijkmaker, maar de echte scherpte en zuiverheid ontbrak weer. De tegenstander won te veel persoonlijke duels en bleef gevaarlijk bij tegenaanvallen. En als er zich een mogelijkheid voordeed om te scoren was daar steeds weer keeper Thus die ingreep. Een onnodige nederlaag die laat zien dat Sliedrecht nog zeker niet op het gewenste niveau speelt.

Zaterdag 8 oktober speelt Sliedrecht in Dordrecht tegen Oranje Wit, aanvang 14.30 uur.