Libretto (r) en v.d. Waal (l) proberen spits Brandon Könemann te stoppen.
Libretto (r) en v.d. Waal (l) proberen spits Brandon Könemann te stoppen. v.v. Sliedrecht

Zwalkend v.v. Sliedrecht krijgt opnieuw forse tik

9 oktober 2022 om 13:00 Voetbal

SLIEDRECHT In de derde wedstrijd van de competitie moest Sliedrecht zaterdag aantreden tegen Oranje Wit. Op het Sportpark Stadspolders in Dordrecht kon Sliedrecht proberen om aan te haken bij de bovenste helft van de rangschikking, maar na een prima start eindigde deze confrontatie in een forse en teleurstellende 4-0 nederlaag.

BETER LOT VERDIEND Het zag er in het eerste half uur rooskleurig uit voor Sliedrecht. Met veel inzet werd getracht de tegenstander vast te zetten. Oranje Wit stond verdedigend goed en gaf de spelmakers bij Sliedrecht weinig ruimte. Toch creëerde Sliedrecht een aantal goede mogelijkheden. Twee pogingen van Coen v.d. Waal hadden een beter lot verdiend, maar paal en lat en de vingertoppen van keeper Harmans voorkwamen een doelpunt.

GEKNAKT Een dekkingsfout in de Sliedrechtse verdediging bracht Ibo Ozbilek na een half uur spelen in de gelegenheid om de bal keurig om keeper Donatz heen te krullen (1-0) en twee minuten later was de verbazing compleet, toen Brandon Könemann zijn schuiver in een wirwar van spelers via een been van een tegenstander in de verre hoek zag verdwijnen (2-0). Sliedrecht leek geknakt, maar probeerde de draad weer op te pakken.

NIET DE KRACHT EN MACHT Met enkele verse wisselspelers probeerde Sliedrecht na de pauze de zaken weer te repareren, maar Oranje Wit straalde meer zelfvertrouwen uit en hoefde het spel niet meer te maken. Vanaf eigen helft lieten de Dordtenaren Sliedrecht komen en hielden de defensie goed gesloten. Aanvallend had Sliedrecht niet de kracht en macht om de tegenstander, die loerde op snelle uitbraken, nog in moeilijkheden te brengen. Kort voor tijd kreeg Sliedrecht de definitieve tik toen Mohammed el Bannasri uit een tegenstoot 3-0 scoorde en Mike Langerak kort daarna via een strafschop de eindstand op 4-0 bepaalde.

Door dit teleurstellende resultaat zakt Sliedrecht naar de onderste helft van de ranglijst. Zaterdag 15 oktober speelt Sliedrecht thuis tegen medekoploper Scherpenzeel, aanvang 14.30 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie