Afbeelding
Richard van Hoek

v.v. Sliedrecht ‘steelt’ een punt tegen koploper

16 oktober 2022 om 13:44 Voetbal

SLIEDRECHT Het leek een loodzware opgave voor de v.v. Sliedrecht te worden, want zaterdag 15 oktober ontving het koploper Scherpenzeel, terwijl een handvol basisspelers wegens uiteenlopende redenen niet kon spelen. Na een slecht begin en een snelle achterstand werd uiteindelijk toch nog een 3-3 gelijkspel over de streep getrokken.

Al na drie minuten keek Sliedrecht tegen een 0-1 achterstand aan toen een snelle aanval van Scherpenzeel werd afgerond door Olivier Pilon. En de gasten hielden Sliedrecht daarna in de houdgreep, waarbij Sliedrecht hachelijke momenten beleefde. Een ver afstandsschot van Lars ten Teije halverwege de eerste helft verraste vriend en vijand en verdween in de verre hoek (0-2)

GEEN EFFECT De sporadische uitvallen van Sliedrecht schenen geen effect te hebben, maar de hardwerkende Quinton Eugenia werd na een kwart wedstrijd met een diepe bal wel bereikt en verraste de verdediging door beheerst 1-2 te scoren. Het antwoord liet niet snel op zich wachten en nog voor de pauze werd een schot op doel niet goed verwerkt door keeper Donatz waardoor Arwin van Soest in de rebound 1-3 kon scoren.

AANSLUITINGSTREFFER De tweede helft leek Scherpenzeel wat gas terug te nemen en dacht de klus wel te klaren. Maar met nog een kwart wedstrijd te gaan probeerde Sliedrecht toch de wedstrijd nog wat kleur te geven. Tien minuten voor tijd kopte Nick Kamerling uit een corner op perfecte wijze de aansluitingstreffer binnen (2-3). Scherpenzeel kon de aanvalsdrift van Sliedrecht in die laatste fase nauwelijks temperen en in de extra blessuretijd wist Juninho van Ree uit een scrimmage zelfs de gelijkmaker te scoren (3-3).

KLASSE BETER In voetballend opzicht waren de gasten een klasse beter en dat lieten ze ook in de eerste helft zien, maar door een te gemakkelijke houding en de werklust van Sliedrecht in de tweede helft werd toch nog een verdiend punt behaald. Zaterdag 22 oktober is Sliedrecht vrij (bekerronde) en 29 oktober wordt in Ede gespeeld tegen DTS’35, aanvang 15.00 uur

Quinton Eugenia probeert de defensie van Scherpenzeel te verschalken.