Aanvoerder Coen v.d. Waal draait weg van zijn tegenstanders
Aanvoerder Coen v.d. Waal draait weg van zijn tegenstanders v.v. Sliedrecht

Magere maar dik verdiende overwinning v.v. Sliedrecht

27 november 2022 om 13:45 Voetbal

SLIDRECHT Eindelijk weer een overwinning voor v.v. Sliedrecht. Na een aantal ongelukkige nederlagen is Sliedrecht zaterdag 26 november in en tegen Bennekom met een 0-1 overwinning van het veld gestapt. Hierdoor kon de rode lantaren worden overgedragen en steeg de ploeg naar een gedeelde 9e/10e plaats op de ranglijst.

SNELLE  UITBRAAK De technisch goede ploeg van Bennekom kon het Sliedrecht eigenlijk alleen in het eerste kwartiertje maar moeilijk maken. Met een aantal wervelende aanvallen via de vleugels werd Sliedrecht onder druk gezet, maar tot echte kansen kwamen de gastheren niet. Halverwege die eerste helft was een snelle uitbraak van Sliedrecht voldoende om via de rappe Quinton Eugenia de 0-1 te score. Even later probeerde Eugenia het opnieuw, maar treuzelde toen wat te lang met afronden. Verder deden zich in de eerste helft niet veel kansen voor.

SLORDIGER IN BALBEZIT Na de kantwissel probeerde Bennekom aanvankelijk wat druk te zetten, maar de defensie van Sliedrecht stond prima, onder leiding van captain Coen v.d. Waal. Al naar gelang de tijd verstreek, werd het spel er niet beter op. Bennekom werd ook slordiger in balbezit en er gingen zich steeds meer kansjes voor doen voor Sliedrecht. Zo kon de Bennekom keeper een volley van Dennis Verhoef ternauwernood tot corner verwerken en was Juninho van Ree ook dicht bij een treffer toen zijn diagonaal schot door de keeper corner werd getikt. Het slotstuk was voor Marciano Simonis die een hard schot van afstand net over het doel zag verdwijnen.

TEAMGEEST EN HARD WERKEN Met deze overwinning, die met teamgeest en hard werken tot stand kwam, laat Sliedrecht hopelijk een serie slechte en ook ongelukkig gespeelde wedstrijden achter zich. Zaterdag 3 december a.s. speelt Sliedrecht de laatste wedstrijd voor de winterstop. Dan komt Almkerk op bezoek op de Lockhorst, aanvang 14.30 uur.