Juninho van Ree (l) duelleert met Yoek Verheij
Juninho van Ree (l) duelleert met Yoek Verheij Joop Hartog

VV Sliedrecht trotseert sterk DZC’68

12 februari 2023 om 12:36 Voetbal

SLIEDRECHT Een uitwedstrijd tegen nummer drie van de ranglijst is voor staartploeg Sliedrecht dit seizoen een fikse opgave. Zaterdag 11 februari reisde de equipe van Marco Verbeek naar Doetinchem om daar het sterke DZC’68 te treffen. Met een zwaar gehavend team wegens blessures en zieken werd een 2-2 gelijkspel binnengehaald hetgeen gezien de omstandigheden een zeer acceptabel resultaat is.

Door Joop Hartog

.

Een voorzichtige opening van beide kanten gaf het eerste half uur weinig of geen kansen te zien, totdat Robby v.d. Wetering werd bestraft binnen de beruchte lijnen wegens vasthouden van een tegenstander. De toegekende strafschop werd feilloos door Thomas Kleinlugtebeld ingeschoten (1-0). Sliedrecht moest nu wel wat risico’s gaan nemen en er ontstond een spannende maar zeker geen goede wedstrijd.

IDEAAL MOMENT Wegens een blessurebehandeling van Mike van Kraay (moest uitvallen met een nare heupblessure), werd er wat extra speeltijd toegevoegd aan de eerste helft. In die extra minuten scoorde Sliedrecht de gelijkmaker, toen de bal vanaf de rechtervleugel goed werd voorgetrokken door Danny van Laarhoven en beheerst werd afgerond door Jackie Oomen (1-1). Een ideaal moment voor een doelpunt vlak voor de pauze.

LANGE BALLEN Na de rust sloeg DZC’68 direct weer toe, toen een “lucky shot” (puntertje via de paal) van Jesper Vonk binnenrolde (2-1). Het zou een zware middag worden voor Sliedrecht, want DZC’68 is een ploeg met technische en snelle spelers. Sliedrecht werd daardoor ver tegen het eigen strafschopgebied gedrukt en kon alleen via lange ballen de spitsen bereiken. Toch bleven er steeds kansjes ontstaan bij Sliedrechtse uitvallen. Na een uur spelen kwam zo’n moment, waarbij Roy van ’t Hoog een corner prima koppend afrondde (2-2).

GEHAVEND ELFTAL Daarna beleefde Sliedrecht nog wat hachelijke momenten, zoals een afgekeurde goal wegens hands en een paar opgelegde scoringskansen die DZC’68 niet wist te verzilveren. Een zwaarbevochten punt, dat met een gehavend elftal was binnengehaald en waar verschillende jeugdspelers werden ingezet, gaf toch een enigszins bevredigend gevoel. Zaterdag 18 februari is er geen competitievoetbal. Op 25 februari speelt Sliedrecht thuis een inhaalwedstrijd tegen SVL.

.

.

Hannie Visser-Kieboom

advertentie
advertentie