Tweevoudig doelpuntenmaker Marciano Simonis (r)
Tweevoudig doelpuntenmaker Marciano Simonis (r) Joop Hartog

Sterk vernieuwd Sliedrecht boekt eerste officiële winst

3 september 2023 om 19:21 Voetbal

SLIEDRECHT Na een welverdiende zomerstop en enkele weken voorbereiding zijn de voetballers weer begonnen aan de officiële start van het nieuwe seizoen. Naast enkele oefenwedstrijden is de bijna complete groep spelers van het selectieteam van v.v. Sliedrecht zaterdag 2 september gestart met de eerste poulewedstrijd in de regionale bekercompetitie. In Giessen moest Sliedrecht het opnemen tegen 2e klasser GRC’14.

Door Joop Hartog

In de eerste helft had Sliedrecht moeite om het spel ‘te maken’. Combinerend waren de gastheren beter en Sliedrecht moest het vaak hebben van lange ballen. Toch kregen Nordin el Hasani en Marciano Simonis nog de beste kansen maar de afwerking liet steeds wat te wensen over. En 0-0 ruststand was daarom een juiste afspiegeling.

TWEEDE HELFT

Na de theepauze kwam Sliedrecht met een andere inzet uit de kleedkamer. Met sneller spel en eerder de tegenstander afjagen moest GRC’14 ver terug om de gelederen gesloten te houden. Al binnen tien minuten scoorde Marciano Simonis uit een assist van Nordin el Hasani 0-1 en kort daarna rondde Benjamin Meijdam een aanval doeltreffend af (0-2). De ban was gebroken en vlak voor het einde schoot opnieuw Marciano Simonis de bal uit een vrije trap keurig in de bovenhoek (0-3).

VASTE PATRONEN

Sprankelend was het zeker niet, maar binnen enkele weken een nieuw team formeren is geen kleinigheid, maar langzaam maar zeker moeten de vaste patronen er worden ingeslepen. 

Zaterdag 9 september komt I.F.C. op bezoek op de Lockhorst voor de tweede poulewedstrijd en tegen deze ambitieuze ploeg zal zeker een tandje bij gezet moeten worden voor een goed resultaat.

To Sytsma

advertentie
advertentie