Sliedrecht-IFC
Sliedrecht-IFC Richard van Hoek Fotografie

Bekervoetbal: Sliedrecht geeft eerste helft niet thuis en verliest

10 september 2023 om 11:03 Voetbal

SLIEDRECHT Sliedrecht heeft zaterdag 9 september in de tweede wedstrijd in de regionale bekercompetitie de lijn van vorige week niet kunnen doortrekken. Een veel te zwakke start tegen het Ambachtse IFC kon na de rust niet meer worden gerepareerd en Sliedrecht verloor met 2-3.

door Joop Hartog

Op het zinderend hete kunstgras van de Lockhorst waren de gasten in de eerste helft heer en meester en kon Sliedrecht nauwelijks een vuist maken. Door veel kleine foutjes en onzuiverheden kwam IFC met een “lucky shot” al vroeg op voorsprong (0-1) die halverwege de eerste helft werd verdubbeld door een ongelukkige eigen goal van Rob van de Wetering (0-2). Nog voor de rust werd de achterhoede geklopt op snelheid en scoorde El Bannasri 0-3.

OP DE LAT

Na de pauze liet Sliedrecht toch zien dat het beter kon en moest. Drie kwartier lang heeft Sliedrecht met veel inzet getracht de schade in te lopen. Direct na de hervatting scoorde Marciano Simonis met een harde schuiver 1-3 en Rick Bronwasser zorgde een kwartier voor het einde voor de aansluitingstreffer (2-3). Het laatste kwartiertje hadden beide teams nog scoringskansen. Sliedrecht-goalie Lukas Grizell stopte een harde inzet van dichtbij, terwijl El Hasani dicht bij de gelijkmaker was met een kopbal op de lat.

INHAALRACE

In die laatste fase hadden beide teams zeker nog kunnen en moeten scoren en had de uitslag nog heel anders kunnen uitvallen. Door een veel te slappe start moest Sliedrecht de tweede helft aan een inhaalrace beginnen die deels slaagde, maar niet voldoende bleek te zijn. Zaterdag 16 september wordt de laatste wedstrijd in de voorronde gespeeld op de Lockhorst tegen Sleeuwijk, aanvang 14:30 uur.

Dylan Verschoor (l) in duel met Achraf El Ajouti
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie