Afbeelding

Duco Krook gaat naar Sliedrecht Sport

15 april 2024 om 11:44 Volleybal

SLIEDRECHT Sliedrecht Sport Heren 1 heeft zich versterkt met middenspeler Duco Krook. De 1,97 meter lange speler maakt de overstap vanaf landskampioen Dynamo en speelt vanaf seizoen 2024-2025 voor de blauw-witte club in De Basis. Daarmee krijgt de Sliedrechtse Eredivisie-selectie al aardig vorm, aangezien ook Youri Ebbelaar, Luuk de Groot, Jasper Bouter en Tom van Reeuwijk hun contracten hebben verlengd. 

Duco Krook is afkomstig uit Veghel en speelde daar voor volleybalvereniging Skunk. Na de overstap naar VoCASA in Nijmegen in 2016, groeide hij uit tot captain van het team, alvorens zich in seizoen 2021-2022 bij Dynamo aan te sluiten, waarmee hij afgelopen seizoen landskampioen werd. 

Hoofdcoach Martijn van Goeverden prijst zich gelukkig met de komst van de 28-jarige speler. ,,Duco heeft zich bij Dynamo tot één van de betere middenaanvallers van Nederland ontwikkeld. Hij heeft een hele snelle klap die bijna niet te lezen is voor de blokkering. Hij weet wat het is om finales te spelen en is met die ervaring echt een versterking van onze jonge groep.” 

,,Bij Sliedrecht zit een leuke groep”, reageert Duco Krook. ,, Ik heb er echt zin in om met deze gasten de top van de Eredivisie uit te dagen. Daarnaast biedt Sliedrecht Sport mij een mooi programma, waarbij ik topsport en mijn maatschappelijke carrière heel goed kan combineren.” 

Met Krook komt de selectie van ‘H1’ voor komend seizoen op tien spelers. Op het midden treft Krook Jacob Krijnsen. De diagonaal-positie wordt bemand door Marius den Hartog en Tom van Reeuwijk. Het libero’en is in vertrouwde handen van Mart de Groot, terwijl broertje Luuk, Youri Ebbelaar en Jasper Bouter de passer-lopers zijn. Tenslotte staan Rick van der Sluis en Daan Haanappel aan de lat voor het spelverdelen.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie