Afbeelding
Pim Waslander

De dames van Sliedrecht Sport winnen voor derde maal op rij de nationale beker

16 februari 2020 om 19:03 Volleybal

SLIEDRECHT Voor de derde keer op rij hebben de dames van Sliedrecht de nationale beker weten te veroveren. Het is de vijfde beker in totaal. Sliedrecht won in de Maaspoort in Den Bosch met 3-0 van Laudame Financials VCN, dat uitkomt in de Topdivisie. Laudame Financials VCN – Sliedrecht Sport 0-3 (14-25, 31-33, 14-25).

De uitslag van 3-0 doet het als een walk-over voorkomen. Tegen de verrassende tegenstander VCN, was dat in set 1 en 3 ook wel zo. In set 2 was er echter sprake van een furieuze strijd. De dames uit Capelle aan de IJssel kregen vier setpoints, maar benutten er geen een. Ook aan de Sliedrechtse kant werd er lang niet doorgedrukt, maar op hun vierde setpoint was het raak: 33-31.

Hoe de wedstrijd zou zijn verlopen als VCN de 1-1 had kunnen maken, blijft voor eeuwig gissen. De ploeg van Lisa Vossen had eerder al Eurosped en VC Sneek uit het Bekertoernooi weten te knikkeren. De kans is groot dat Sliedrecht Sport ze volgend seizoen vaker tegen gaan komen. Het team draait volop mee aan de kop van de Topdivisie en kan wellicht promotie afdwingen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie