Afbeelding
Rick den Besten

Winst in midweekse volleybalronde

5 maart 2020 om 09:39 Volleybal

SLIEDRECHT Pakten zowel Heren 1 als Dames 1 een nederlaag afgelopen weekend, in de midweekse ronde werd er weer twee keer winst geboekt. En ook nog met de volle buit van zes punten.

De mannen mochten de uitwedstrijd in Zevenhuizen spelen. Geen sinecure, maar toch wist blauw-wit zich prima van haar taak te kwijten. Ondanks setverlies werd de volle buit meegenomen naar de Alblasserwaard: 21-25, 22-25, 25-23 en 18-25. Daarmee blijft de ploeg in het spoor van de 'big 3'.

Aan de kant van de dames betekent 'back on track' dat ze weer terug zijn op een finaleplaats. Koploper Eurosped werd in De Basis met solide, aanvallend spel dik verslagen. Alhoewel de weerstand van de Twentsen in de loop der wedstrijd toenam (25-9, 25-23, 25-23) leek het er geen moment op dat de landskampioenen de controle kwijt waren. Zelfs niet toen in set 3 een achterstand van vijf punten werd bereikt. Servicedruk en scherp veldspel brachten de dames weer langszij en uiteindelijk de meer dan verdiende drie punten. Daardoor nestelen ze zich op een tweede stek; net achter Apollo.

Afbeelding
Afbeelding

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie