Afbeelding
Hans van Wijngaarden

Winst voor volleydames, heren verliezen

6 maart 2021 om 21:38 Volleybal

In Apeldoorn kon Sliedrecht Sport een set goed meekomen tegen grootmacht Dynamo, daarna kwam het mannelijke blauw-wit er niet meer aan te pas: 25-22, 25-13 en 25-14. Helaas blijft het team dus nog even puntloos in de Kampioenspoule, maar woensdag om 19:30 uur is er alweer een volgende kans als Lycurgus op bezoek komt in De Basis.

SLIEDRECHT Toen de heren van het veld liepen prijkte er dezelfde uitslag op het scorebord als toen de vrouwen dat deden: 3-0. De mannen speelden echter uit.

Daar boekten de vrouwen hun eerste overwinning in hun Kampioenspoule. VC Sneek werd met 3-0 opzij gezet in een goede, zakelijk uitgespeelde wedstrijd, waarin Christie een groot aandeel had in de punten. Met Carlijns hand inmiddels in het gips, nu er toch een breukje geconstateerd is, werd gestart met Maureen op de midden, omringd door de bekende andere vijf-zes basisspeelsters. Het leidde in de eerste set al snel tot een voorsprong die bij 18 toch dichtgelopen werd door de Friezinnen. In een spannende eindfase trok Sliedrecht echter aan het langste eind: 25-23.

In set twee ging het tot de 8 gelijk op, waarna Jolijn een gat sloeg met haar servicebeurt: 12-8. Die werd niet meer weggegeven, waarna ook deze set in Sliedrechts tas gleed: 25-19. De derde toonde een ander beeld. VC Sneek kwam voor het eerst op voorsprong en niet zo’n beetje ook: 7-12. Maar het rode team had buiten de veerkracht van het blauwe team gerekend… en de lastige service van Demise, waarna het meteen 15-12 stond. Die klap kwamen de Noordelingen niet meer te boven. Via 21-20 werd het 25-21 en zijn de drie wedstrijdpunten daar.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie