Sliedrecht Sport-Apollo 8 uit het archief, oktober 2020
Sliedrecht Sport-Apollo 8 uit het archief, oktober 2020 Richard van Hoek Fotografie

Finaleserie dames Sliedrecht Sport start zaterdag

9 april 2021 om 16:14 Volleybal

SLIEDRECHT Zowel Sliedrecht Sport als Apollo 8 hebben al een prijs te pakken dit seizoen en staan nu aan de vooravond van de strijd om de grootste prijs van allemaal: het landskampioenschap. Sliedrecht Sport won in oktober de Supercup, Apollo 8 greep afgelopen maandag de titel in het bekertoernooi. Welk team steekt er in de best-of-five voor de landstitel bovenuit? Dat wordt vanaf zaterdagmiddag 15.00 uur bepaald.

Het is een clash tussen de twee beste teams van het afgelopen seizoen in de Eredivisie. Sliedrecht Sport eindigde de ingekorte kampioenspoule bovenaan na een 3-0 zege op zondag 21 maart op bezoek bij Apollo 8. In dat kader was de laatste slag in de onderlinge strijd aan Sliedrecht. Maar betekent dat ook dat zij als laatste zullen lachen?

Want afgelopen weekend moest Sliedrecht een onverwachte nederlaag slikken in de kwartfinale van het bekertoernooi. Na een periode waarin door corona weinig getraind was en sommige speelsters niet aanwezig konden zijn, moest de ploeg van Vera Koenen haar meerdere erkennen in FAST.

De gemoedstoestand bij Apollo 8 is totaal anders, de ploeg van Bart en Thijs Oosting pakte de eerste nationale bekertitel uit de geschiedenis van de club. De stand in onderlinge wedstrijden dit seizoen is 1-1, want in oktober pakte Apollo 8 de openingswedstrijd met 3-1 in Sliedrecht. 

Via de livestream van Sliedrecht Sport TV en volleybal.nl zijn de wedstrijden thuis te bekijken. 

bron: volleybal.nl

Esther Coumans

advertentie
advertentie