Afbeelding
Pim Waslander

Vrouwen moeten meerdere erkennen in Oostende

Volleybal

Voor het eerst in twee jaar was er weer eens Europees volleybal op Sliedrechtse bodem. Dat leek uit te stralen op de blauw-witte vrouwen. Met Julia in het team leken de bibbers de overhand te hebben in de eerste set. Na 7-11, werd er bijna gelijk gemaakt op 10-11, maar daarna liepen de Belgsen – die zonder oud-Sliedrecht Sport’ster Fanny Lafeber aantraden – uit naar 12-18. Bij de big points kwam de spanning weer terug, maar nooit kreeg Sliedrecht zicht op de overwinning, ondanks het ingbrengen van Vera op 21-24: 22-25.

SLIEDRECHT In de kwalificatieronde van de Europese Challenge Cup heeft Dames 1 woensdagavond verloren van Hermes Volley Oostende. De 1-3 uitslag weerspiegelt niet geheel de spannende strijd.

De tweede set begon even rampzalig, maar allengs kwamen de Sliedrechtse vrouwen beter in hun spel. Via 7-9 werd het op de 10 gelijk. Dat sudderde zo door, totdat Sliedrecht op 23-22 de voorsprong nam. Helaas eindigde ook die set in Oostends voordeel: 23-25.

In set 3 speelde Vera voor Jolijn. Niet dat dat nou de ommekeer bracht, maar Sliedrecht was wel in charge vanaf het begin. 10-7 werd 20-17, toen Julia weer werd ingebracht voor Kirsten. Op 22 gelijk was de spanning weer geheel terug, maar toch wisten de Sliedrechtsen hun coolness te behouden: 26-24.

In set 4 was Jolijn weer terug en Julia op de bank. De hele set was Sliedrecht in de achtervolging: 1-4 werd 9-14, wat weer werd terug gebracht tot 17-19. Uiteindelijk ging de set met 22-25 toch naar de gasten. Jammer, maar helaas… maar toch wel voldoende perspectief voor volgende week om terug te slaan in Oostende. Op woensdag 3 november in Oostende.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie