De heren van Sliedrecht Sport speelden zonder publiek
De heren van Sliedrecht Sport speelden zonder publiek Brian Cleton

Rode kaart voor coach eerste herenteam Sliedrecht Sport

14 november 2021 om 14:14 Volleybal

SLIEDRECHT De eerste wedstrijd van het eerste herenteam van Sliedrecht Sport zonder publiek vanwege de nieuwe ‘lock-down’ liep helaas niet goed af. Vooraf was Taurus al ingeschaald als sterke opponent, maar om voor de rol als uitdager van de traditionele top drie te gaan, was winst thuis nodig. De heren verloren met 1-3 met de setstanden 25-21, 23-25, 26-28 en 23-25 en leden zo een gevoelige thuisnederlaag.

In de eerste set draaiden de teams tot aan de 17e minuut wat om elkaar heen. De servicebeurt van Erik van der Schaaf betekende de doorbraak voor blauw-wit. Drie punten (waarvan twee aces) konden worden bijgeschreven. Taurus krabbelde nog wel terug, maar de servicebeurt van de ingevallen Rick van der Sluis bracht de definitieve beslissing: 25-21. In set twee was het weer de beurt aan Bart, Mart, Niels, Jesper, Erik en de gebroeders Ivar en Jorg. Het leverde in de eerste helft van de set een continue achterstand op. Sliedrecht bereikte wel als eerste de big points (20-18), maar daarna trokken de Houtenezen bij en beslisten de set in 23-25.

RODE KAART Set drie startte met de drie wissels uit set twee: Raygid, Niels en Floris voor Bart, Ivar en Niels. Het leverde niet het bedachte resultaat. Sliedrecht kroop terug, maakte gelijk op 14 en op 20, en… kwam op voorsprong: 24-22. Het bleek echter niet genoeg. Het gestierde Taurus-team knokte zich terug en wist de eerste wedstrijdpunt de verzilveren: 26-28 en 1-2. In de vierde doorloop zag het er aanvankelijk beter uit voor de thuisploeg. Met 6-3 was een gaatje geslagen. Coach Paul realiseerde zich echter te weinig dat in een lege sporthal alles verstaanbaar is; ook zijn schampere opmerkingen richting de tegenstander. Dat kwam hem op een rode kaart te staan: 6-4. Niet dat dat nou de set deed kantelen, want na 8-8, kwam er 17-13 op het scoreboard te staan. Maar wederom wisten de blauw-witten de setwinst niet over de thuisplaat te slaan. 18-18 werd 19-21. Op 23 was het weer gelijk, maar daarna waren er twee punten voor de gasten: 23-25 en 1-3.