Sliedrecht Sport wint Supercup van Apollo 8
Sliedrecht Sport wint Supercup van Apollo 8 Richard van Hoek Fotografie

Sliedrecht Sport wint vijfde Supercup op rij

26 september 2021 om 09:34 Volleybal

SLIEDRECHT In de eigen basis hebben de meiden van Sliedrecht Sport een perfecte start gemaakt. De vijfde Supercup op rij werd veroverd - de zesde in totaal - zonder een set aan tegenstander Apollo 8 af te staan.

De strijd tussen de landskampioen en de bekerwinnaar markeert traditioneel de start van het Eredivisie seizoen. In dit geval betekende dat Sliedrecht Sport tegen Apollo 8 uit Borne. Met het thuisvoordeel voor de landskampioen klonk om 20:30 uur het startsein voor een mooie pot. In de eerste set was het, na een gelijk opgaand begin, Apollo 8 dat steeds de voorsprong had. Op 20 kwamen de blauw-witten echter langszij om er daarna overheen te klappen: 25-22.

Daarna kwam Sliedrecht eigenlijk niet meer in de problemen. In de tweede set was er steeds een kleine voorsprong voor de thuisploeg, die op 19-16 uitgebouwd werd naar drie. Na een wissel van Julia voor Jolijn verdween, met 25-21, ook de tweede set in de Sliedrechtse pocket. In de derde set kwam Sliedrecht echt goed op stoom. Na 13-10 kwam Kirsten Christie vervangen. Via 17-12 kwam de 25-15 op het scoreboard en was de 17e hoofdprijs een feit..

Sliedrecht Sport start het seizoen met de vijfde Supercup op rij

Hannie Visser-Kieboom

advertentie
advertentie