Sliedrecht Sport is voor de zesde keer Landskampioen
Sliedrecht Sport is voor de zesde keer Landskampioen Richard van Hoek Fotografie

Dames Sliedrecht Sport zijn weer kampioen van Nederland

24 april 2021 om 17:11 Volleybal

SLIEDRECHT Voor de zesde keer zijn de dames van Sliedrecht Sport kampioen in de Eredivisie van Nederland. Vanmiddag maakten de dames de zegereeks af, met een klinkende overwinning van 3-0 op Apollo 8. Er was geen enkel moment in de wedstrijd waarop aan de uitkomst van de middag getwijfeld werd. De dames waren oppermachtig.

Na een teleurstellende kwartfinale van de Nationale beker bestond de angst dat het tij was gekeerd. Maar niets was minder waar. Na twee 3-0 overwinningen op de dames uit Borne in de finalereeks om het landskampioenschap was het vertrouwen groot. De Baggeraars gaven het niet meer uit handen.

Beide teams beginnen de wedstrijd met veel energie. Het was duidelijk dat er een landskampioenschap op het spel stond. Beide partijen wilden de tegenstander meteen onder druk zetten, maar er was maar één ploeg die daarin slaagde, Sliedrecht Sport. Toch is de eerste set spannend tot Apollo 8 terugkomt tot 19-17. Sliedrecht coach Vera Koenen vraagt een time-out aan en dat blijkt een gouden zet. Sliedrecht wint de set met 25-21.

Apollo 8 laat aan het begin van de tweede set zien dat ze niet van plan zijn het Sliedrecht makkelijk te maken, ze beginnen de set met twee overtuigende punten. Al snel heeft Sliedrecht het weer onder controle. De Baggeraars weten met 12-9 een gaatje te slaan door een prachtige sprongservice serie van Jolijn de Haan. Deze voorsprong weten ze een tijd vast te houden, tot spelverdeler Rochelle Wopereis door haar enkel gaat. Sliedrecht moet zich even herpakken na dit incident waardoor de bezoekers iets dichterbij kruipen. Maar wederom weet Apollo 8 niet echt door te drukken waardoor de set met 25-21 naar Sliedrecht gaat.