Afbeelding
Pim Waslander

Volleyheren naar vierde plek

Volleybal

Sliedrecht was minimaal een klasse beter dan de Capellenaars. Rick liet weer eens zien wat een fenomenale services hij toch in huis heeft. Hij mocht beginnen samen met de andere spelverdeler Niels. Beide setters hebben ook grootse aanvalskracht, waar Capelle maar weinig antwoord op had.

[SLIEDRECHT] De mannen van Paul van der Ven hebben zich zaterdagavond redelijk simpel ontdaan van de nummer 9 van de ranglijst: VCN uit Capelle aan den IJssel. Daardoor stijgen de blauw-witten naar de positie van de best-of-the-rest, achter de traditionele top 3.

Ook vanaf het begin op de pitch waren Raygid, Erik, Mart, Jorg en Bart. Het ging heel even gelijk op, maar na de eerste – geweldige – servicebeurt van Rick, was de voorsprong daar. Met 9-5 was het gaatje geslagen en via 20-9 eindigde de eerste omloop in Sliedrechts voordeel: 25-13.

Het spelbeeld veranderde in de tweede set niet. Ook blokkerend haalde Sliedrecht aardig wat punten binnen. Na 8-2 wist Capelle zich toch weer wat terug te knokken. Het noopte Paul zelfs tot het aanvragen van een time-out. Die leidde niet meteen tot het gewenste resultaat. Capelle, met oud-Sliedrecht Sport’er Tom Feldkamp in de gelederen, kwam tot 14-12, maar moest daarna capituleren. 20-14 werd 25-15, waarbij Sliedrecht inmiddels Raygid voor Jesper had ingewisseld en Erik voor Martijn.

Beide wissels zouden ook de derde set in het veld blijven staan, maar dan voor Jorg en Bart. Na een 6-2 voorsprong, kwam Capelle nog wel even wat terug, maar gaf het goede, soms indrukwekkende spel van Sliedrecht de doorslag. Op 15-11 kwam Ivar voor Niels en twee punten later mocht het achttienjarige talent Youri Ebbelaar uit Heren 2 zijn opwachting maken en werd Mart gewisseld voor Joël. Het leidde niet tot minder spel aan Sliedrechts zijde. Via 21-12 kwam de eindstand 25-14 en dus 3-0 op het scoreboard. Daarmee ‘wipt’ Sliedrecht Sport over Taurus heen naar de vierde plek.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie