Sliedrecht Heren 1 verloor zaterdag tegen Lycurgus uit Groningen
Sliedrecht Heren 1 verloor zaterdag tegen Lycurgus uit Groningen Roel Ubels

Geen stunt tegen Lycurgus van Sliedrecht Sport heren

Volleybal

SLIEDRECHT Het eerste herenteam van Sliedrecht Sport wist zaterdag tegen Lycurgus uit Groningen niet te stunten, ze verloren de wedstrijd met 1-3. Aan het begin van de derde set zagen de kansen er nog wel veelbelovend uit. Het herenteam kwam met 5-2 voor, nadat ze de tweede set ook net gewonnen hadden. Toch konden ze hun voorsprong niet vasthouden. 

Spelen tegen Lycurgus staat in Sliedrecht garant voor een fel duel en regelmatig een verrassing in Sliedrechts voordeel. Zo niet deze keer. Ondanks dat Marius den Hartog weer op post was en dus deze keer geen twee spelverdelers vanaf de start in het veld stonden, kon Sliedrecht geen potten breken. In de eerste set namen de Grunningers al snel een voorsprong (6-10). Bij 16-17 leek het nog even spannend te worden, maar de Noorderlingen lieten zich niet de kaas van het spreekwoordelijke brood snoepen: 17-20 en 19-25.

De daaropvolgende doorloop ging Sliedrecht voortvarend van start. Het noopte trainer-coach Arjan Taaij al snel twee time-outs te nemen (5-1 en 13-7). Het loste echter weinig op. Paul van der Ven ging op 13-10 bij voorzorg ook maar aan de time-out, maar de Basisspelers behielden het initiatief en kwamen als eerste bij de big points (20-15) en bij het einde van de set (25-17), mede door invalsbeurten van Rick van der Sluis en Ivar de Waard voor de services, en Martijn voor de lengte aan het net.

In set drie leek het even te gaan gebeuren. Sliedrecht kwam voor met 5-2, maar Groningen kwam snel langszij (8-8). Daarna bleef het gelijk opgaan, totdat de Noordelijke blauw-witten doorzetten: 16-20. Rick van der Sluis, Ivar de Waard en Martijn de Haan waren inmiddels in het veld gekomen voor Niels Vermeulen, Marius den Hartog en Erik van der Schaaf, maar ook dat mocht niet baten; ondanks dat nog wel 20-21 werd aangetikt. Daar bleef het helaas bij: 21-25.

In, zo zou later blijken, de laatste set mochten Jorg de Waard (voor Jesper van Muijden) en Rick van der Sluis (voor Niels Vermeulen) van start. Halverwege de set leek de achterstand echter al niet echt meer overbrugbaar (10-14), waarna Paul van der Ven de ‘dubbele spel’-variant uit de hoge hoed toverde, met Rick als dia voor Marius. Ook dat hielp niet: 19-25 en 1-3. Jammer! Volgende week speelt Sliedrecht Sport Heren 1 uit tegen koploper Orion.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie