Afbeelding
pixabay.com/TaniaVdB

Voorbeschouwing D1 - VV Utrecht

16 december 2022 om 10:36 Volleybal

SLIEDRECHT Momenteel staan de dames van Elroy op een mooie tweede plaats. Voor de start van het seizoen gaven verschillende experts binnen de volleybal al aan dat dit een leuk en spannend seizoen kan gaan worden. Sliedrecht, Sneek, Apollo of misschien een ander team?

door Nienke de Waard

Dat VV Utrecht misschien wel als koploper 2022 de boeken ingaat, hadden denk ik niet veel mensen voorspeld. De dames zelf van Utrecht wel?

MOOIE PRESTATIES Dat het een team is dat kan volleyballen en aan de weg timmert dat is in ieder geval duidelijk. De afgelopen seizoenen hebben ze al veel mooie prestaties laten zien, zowel in de Beker als in de reguliere competitie.

Een flink aantal meiden van beide teams kennen elkaar behoorlijk goed. Een verleden bij Utrecht, of juist een verleden bij Sliedrecht en nu spelend in de Galgenwaard. Ik weet niet of er nog meer teams in de Eredivisie zijn die elkaar zo goed kennen en een verleden hebben bij de tegenstander. Dat het de wedstrijd extra spannend en interessant gaat maken, daar hopen wij allemaal natuurlijk op.

SUPERCUP En staat degene die deze pot wint al 1-0 voor, voor de week erna? Want ook dan treffen deze teams elkaar in de Supercup! Een mooie week dus voor veel speelsters (en trainers). 

Zaterdag wordt er de hele dag door, vanaf 09:00 uur, gevolleybald in De Basis. Vanaf 17:15 uur is het centre court in gebruik, dat eerst als podium dient voor het zeer succesvolle Heren 2. Zij nemen het in de Topdivisie op tegen Heren 1 van VIVES uit IJsselstein. 

GENERALE Vanaf 20:00 uur is het tijd voor de kraker in de Eredivisie bij de vrouwen. Nummer 2, Sliedrecht, ontvangt nummer 1, Utrecht. Een mooie generale voor de Supercup, die bij wijze van uitzondering niet aan het begin van het seizoen, maar op vrijdag 23 december gespeeld wordt. Ook dan vormt De Basis het decor voor de strijd tussen landskampioen en Bekerwinnaar Sliedrecht Sport tegen verliezend Bekerfinalist Utrecht.

Voor alle wedstrijden geldt dat de entree gratis en het Bankie geopend is. 

STAND EREDIVISIE DAMES

1. VV Utrecht                11-30 

2. Sliedrecht Sport                11-25

3. VC Sneek                10-21

4. Apollo 8 Borne                10-18

5. VC Zwolle                11-18

6. Dynamo Apeldoorn        10-15

7. Peelpush Meijel                11-15

8. Sudosa-Desto Assen        11-12

9. Voltena Werkendam        10-10

10. Eurosped Twente        11-10

11. FAST Sint Anthonis        10-0

Rick van de Weg

advertentie
advertentie