Afbeelding
pixabay.com/TaniaVdB

Sliedrecht Sport heren 1 heeft gang naar beker in eigen handen

17 februari 2023 om 14:16 Volleybal

SLIEDRECHT Met direct een dubbel weekend op het programma begint Sliedrecht Sport Heren 1 de laatste weken van het seizoen met een knaller. Een tweeluik met het Groningse Lycurgus gaat bepalen wie er naar de bekerfinale gaat. Eerst thuis, zaterdagavond dus, de dag erna gelijk een retourtje naar het Noorden. 

door Roy Kroon

De cijfers zijn niet bepaald in het voordeel van Sliedrecht, maar een bekertoernooi geeft extra energie en maakt altijd bijzondere krachten los. We gaan er weer eens lekker voor zitten.In de reguliere competitie hebben de mannen van coaches Martijn en Frank nog geen enkele keer een overwinning kunnen boeken op een van de topteams. Dynamo, Lycurgus, Orion, Limax en SSS wisten zowel uit als thuis tegen de blauw-witten te winnen. Sliedrecht Sport is dus met recht nog altijd ‘best of the rest’ en gaat op die basis als zesde de kampioenspoule in.

Pieken

In eerdere edities van de Eredivisie werd Sliedrecht Sport verweten niet de juiste opbouw van het seizoen te hebben. Waar veel topteams toewerkten naar deze ‘finale-weken’ piekte Sliedrecht juist in het begin om überhaupt de Kampioenspoule te behalen. Wellicht dat er dit seizoen een andere koers is gevaren en gaan wij een aantal fantastische weken tegemoet. 

Met een jong en grillig team zoals Sliedrecht Sport, zou je zeggen dat er de komende weken gepiekt moet kunnen worden. Maar de selectie kampt ook met fysieke ongemakken. Ziekte, vermoeidheid en blessures verstoorden de voorbereiding en steeds vaker moet er een beroep gedaan worden op het ‘reserveteam’ Heren 2. 

HISTORIE

Hopelijk heeft een relatief rustige trainingsweek de batterij weer doen opladen en zijn onze mannen tot op het bot gemotiveerd en goed voorbereid zaterdag. Met een enorme schare aan fans op de tribune, zowel thuis als uit, kunnen we tot een prachtige stunt komen en voor het eerst in de Sliedrechtse historie ook een herenteam in de Nationale Bekerfinale verwelkomen. 

Bij de dames zijn we er gewend aan geraakt, maar tijdens de eerste keren dat dit gebeurde kwamen er ongekende Sliedrechtse krachten naar boven. Ik heb wel weer zin in een herhaling van zetten. De allereerste bekerfinale van Dames 1 werd in de Maaspoort gespeeld, met 500 fans in een stoet… Nou ja, u kan zich een voorstelling bij maken. De bekerfinale van 2023? Laat die nou ook in de Maaspoort gespeeld worden! Maak de cirkel rond mannen! Let’s go! 

KWARTFINALE D1

De wedstrijd in de halve finale van de Nationale Beker begint om 20:30 uur in De Basis. Daarvoor is er echter ook al een programma om de vingers bij af te likken. Vanaf 15.30 uur komt Dames 1 in actie. In de kwartfinale van het Nationale Bekertoernooi wordt Apollo 8 ontvangen. Vanaf 18.00 uur is het centre court aan Dames 2, in hun duel in de Topdivisie tegen Armixtos uit Amsterdam. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie